Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Több tervet is jóváhagytak

A hosszú távú városi mobilitási tervet is jóváhagyták a nagyváradi önkormányzat májusi ülésén. A határozattervezet a 16 liberális párti tanácstag igen szavazatával ment át, az RMDSZ-esek tartózkodtak, míg a szociáldemokraták a tervezet ellen szavaztak.

Az aktualizált dokumentum több mint 600 oldalán részletesen elemzik a város jelenlegi helyzetét, lakosságának számát, út- és tömegközlekedési hálózatát stb., és az ebben szereplő javaslatok szervesen kötődnek az integrált városfejlesztési stratégiához.

tanacsules folyt 1-rol

Szerepel a mobilitási tervben például a villamosközlekedés fejlesztése, és több lehetséges forgatókönyvben elemzik a következményeket is, például a környezetszennyezés alakulását. A 2017–2023 és 2024–2030 között megvalósítandó projektek költségeit 124,9 millió euróra becsülik, ebből a tervek szerint 61,4 millió euró európai uniós pályázatok útján érkezne a váraid önkormányzathoz, a különbözetet pedig a helyi költségvetésből fedeznék.

Szintén a májusi tanácsülésen fogadták el a hosszútávú energetikai akciótervet – 16 igen szavazat és hét tartózkodás mellett –, ennek keretében 118 intézkedést hajtanak végre, mely az energiahatékonyság növelését é a környezetszennyezés csökkentését szolgálja.

F. N. L.