Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Több munkálat is zajlik

A jó idő kezdetével nekilendültek és párhuzamosan több munkálat is zajlik Érmihályfalván. A legfontosabb a Wesselényi Miklós utcán (volt Oltului) tart, ahol már befejezték az úttest lekövezését és hengerlését, és már az aszfaltozásnál tartanak. A Malom utca és a Wesselényi utcák kereszteződésétől haladnak az Egészségügyi és Szociális Központ felé. Nyakó József polgármester hangsúlyozta, hogy nem EU-s vagy központi pénzből történik a munka, hanem az önkormányzat finanszírozza.

tobb munkalat

Miután a központi Márton Áron utca elején befejeződött, újabb utcákon folytatódik a járdakészítési program, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől. Pillanatnyilag az Apáczai Csere János (a Bank utcai iskola utcája) és a Louis Pasteur (a Bank utcából nyílik) utcákban készül új járda.

Ugyanakkor az élelmiszerpiacon is munkálatok zajlanak. Egyrészt folytatják az asztalok feletti tetőzet cseréjét – ez részleges cserét jelent, tehát a pénzügyi keret szabta határig újítják fel a régi palatetőt az első sor fölé tavalyelőttfelkerült fémtetőhöz hasonlóra. Másrészt az esővíz-elvezető csatornákat is kijavítják, illetve a vizet a felszín alatt vezetik el, hogy eső idején ne árassza el piacteret.

Varga Róbert