Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Több mint 300 büntetés egy nap alatt

December 12-én, szerdán, a közös határátkelőhelyek környékén román és magyar rendőrök több mint 300 büntetést állítottak ki a nap folyamán, miközben a közlekedésben és az áru-és személyszállítást illetően szabálytalankodókra figyeltek.

tobb mint

Bihar megyében az ellenőrzések az 1-es, 19-es és 79-es országúton történtek, amelyek során 467 gépjárművet tartóztattak fel a hatóságok: 385 jármű 8+1 helyes, 16 mikrobusz, 8 gépkocsi és 58 áruszállító jármű volt. A rendőrök egyebek mellett pénzbírsággal és jogosítványa 90 napra történt elkobzásával büntetettek meg egy 19 éves tisztásfalvi (Curăţele) fiatalt, aki 162 km/h sebességgel hajtott a település egyik utcáján.

Az összesen kirótt 93380 lejes pénzbírságokat illetően elmondható, hogy a 322 közül a legtöbb szabálytalankodó a megengedettnél gyorsabban hajtott (270), illetve nem kötötte be a biztonsági övét (13). A rendőrök ugyanakkor Bors és Ártánd határátkelőhelyeknél a biztonságos közúti közlekedésről szóló brosúrákat is osztogattak a gépkocsivezetők között.

A hasonló jellegű ellenőrzésekkel kapcsolatban, amelyek az ünnepek alatt a határ mindkét oldalán várhatóak Bihar, Szatmár, Arad és Temes megyékben, egy sajtótájékoztató keretén belül számolt be Ártándon Florentin Brăcea, a Román Rendőrség Közúti Igazgatóságának vezetője és Alin Haniş, a Bihar megyei rendőrség főparancsnoka, illetve Oberling József, a Magyar Közúti Rendőrség vezetője és Bacsó Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Közúti Rendőrség főkapitánya. A tájékoztatón szintén jelen lévő Marin Bondar, a Bihar Megyei Területi Határőrség Felügyelőségének vezetője közölte, hogy az utóbbi években a határátkelőhelyek gépkocsiforgalma 10%-al csökkent, ennek okai pedig véleménye szerint a légi forgalom arányainak növekedésével magyarázható.

Sz. M.