Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Több kérdésben döntöttek

Rendkívüli ülést tartott tegnap Nagyvárad önkormányzati képviselőtestülete. Ilie Bolojan polgármester az ülés elején elmondta, több, uniós támogatással kapcsolatos határozattervezet is napirendre került, melyeket nem láttak a bizottságok, de kérte a tanácstagokat, hogy hagyják jóvá azokat, a közbeszerzési eljárások időben történő lefolytatása érdekében.

Az ülésen néhány kérdésben kérdést is feltettek a szociáldemokrata tanácstagok, de jelentősebb vita nem volt. Két, Nagyvárad és Váradszentmárton egyesítéséhez kapcsoló tervezet is napirenden volt, ezek megszavazásánál az RMDSZ és a PSD tanácsosai tartózkodtak. Az ülés több, a távfűtési hálózat felújításához szükséges tervet is jóváhagytak, a polgármester elmondta, hogy idén körülbelül húsz kilométernyit távfűtési vezetéket újítottak fel. Elfogadták a köztisztasági szabályzatot, döntöttek, illetve Nagyvárad költségvetésének módosítását is, ez utóbbi részleteiről csütörtöki lapszámunkban már olvashattak. Az ülésen arról is döntöttek, hogy közel 17 ezer négyzetmétert nagyváradi köztulajdonba vesznek az Állami Vasúttársaságtól, erre a gyorsforgalmi út miatt van szükség.

tobb

A tanácstagok jóváhagyták a június 11–17. között a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban megrendezendő női kosárlabda Európa-bajnokság logisztikájának biztosításához szükséges határozattervezetet. Ennek kapcsán Huszár István alpolgármester elmondta, elképzelhető, hogy a témára visszatérnek még az üléseken, mivel felmerült egyes IT- vagy éppen hangosító berendezések megvásárlásának lehetősége is. Az ülés részleteire visszatérünk.

Fried Noémi Lujza