Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Több ezren vettek részt a margittai rendezvényeken

Már pénteken bemelegedhettek az emberek Margittai Városnapok eseményei alatt, de szombatra és vasárnapra tartogatták a szervezők a legjobb fellépőket és programokat.

Biro Rozália is köszöntötte a jelenlévőket

Biro Rozália is köszöntötte a jelenlévőket

A Cappucinó mulatós zenével szórakoztatta a közönséget

A Cappucinó mulatós zenével szórakoztatta a közönséget

Szombat délelőtt egy zenés, táncos, interaktív, Mágikus Álmok című előadásra várták a gyerekeket a színpad előtt. Időközben a gyönyörű, nyári időjárásnak megfelelő szeptemberi melegben, a polgármesteri hivatallal szemközti park sétányán, már a hivatalos megnyitó előtt – ami a programban 17 órára volt meghirdetve – a járókelők megtekinthették a helyi képzőművészek állványokra kihelyezett festményeit. A kiállítás a Margitta a helyi képzőművészek szemszögéből címet kapta. Éppen ezért a város emblematikus részei voltak vászonra vetve. A csodálatos műveket a következő művészek állították ki: Angyal Anikó, Bagosi Annamária, Bánházi Gyöngyi, Papp Antónia, Papp Liliana, Papp Gábor, és Silaghi Stelian. Az alkotások szürkületig megtekinthetők voltak. Közben a színpadon leginkább helyi tehetségek váltották egymást a Művelődési Ház szervezésében. Daróczi Carmen, helyi nagy kedvenc koncertje előtt már lassan leereszkedőben volt a Nap, ezzel arányosan a közönség is gyűlt. Carmen néhány napra van első gyermeke megszületésének időpontjától, de mindez egyáltalán nem volt észrevehető énektudásán és hangulatteremtésében. Carment a Detox helyi rockegyüttes váltotta a színpadon. A banda tagjai: Costa Attila, Tatár Attila, Pop Teofil, Pap Arnold és Pap Nándor. A fiúk majd egy órát zenéltek, énekeltek leginkább magyarul, de volt román és angol dal is. A koncertek után a táncé volt a főszerep. Fellépett a Unique Dance Crew tánccsoport. A táncosok után Pocsaly Zoltán polgármester kíséretében Biró Rozália, a kollégium szenátora üdvözölte a több ezres közönséget, majd a Cappucinó szórakoztatta a mulatós zene kedvelőit. A két magyarországi fiatalember is pörgette, emelte a hangulatot a Köztársaság sétányon. A magyar ajkú közönség együtt énekelt velük.. Ezt követően a Horváth János Elméleti Líceum két épülete között található üres térről fellőtték a tűzijátékot. Bár a szervezők többször is ismertették ennek helyszínét, mégis sokan a színpad környékén maradtak, ezért a helyben maradók a kisebb lövéseket nem látták, viszont a színpad hátától már jól lehetett minden effektet látni.

Daróczi Carmen jó hangulatot teremtett

Daróczi Carmen jó hangulatot teremtett

A Detox helyi rockegyüttes

A Detox helyi rockegyüttes

A szombat estét Connect-R zárta a színpadon, aki tökéletes záróeseménye volt a e napnak, hisz talán az ő koncertje és a tűzijáték a maximumra emelte a hangulatot. Éjfélkor már szólt a zene a városi strandon, hisz ide várták a szabadtéri diszkózni vágyókat. A hajnali 3 óráig tartó eseményen Dj Dumy szolgáltatta az igényesen kiválogatott zeneszámokat.

Demian Zsolt