Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tízéves az érsemjéni Ezüstperje néptánccsoport

Az érsemjéni Ezüstperje január 24-én a magyar kultúra napja alkalmából ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Az eseményre szombaton 17 órai kezdettel kerül sor, melynek kezdetén a tagok – tíz esztendő alatt mintegy 120-an fordultak meg a csapatban – visszatekintenek az elmúlt évtized történéseire, majd közös ünnepléssel és táncházzal zárul a jubileumi ünnepség.

Ezt megelőzően, szintén a kultúra napi rendezvényen belül 16 órakor a helyi Kazinczy Ferenc általános iskola diákjainak műsorát, valamint az Ezüstperje előadását láthatják-hallhatják.

Az érsemjéni Ezüstperje

Az érsemjéni Ezüstperje

Az Ezüstperje 2004 őszén alakult Sütő Szabolcs és Sütő Judit kezdeményezésére. Sütő Szabolcs néptáncoktatóról érdemes tudni, hogy több mint két évtizede foglalkozik eme hagyományőrző műfajjal. Eleinte több éven át az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoport oszlopos tagja, tizenkét évig pedig vezetője volt. A nagyváradi filharmónia hivatásos néptánccsoportjának, a Nagyvárad Néptáncegyüttesnek egyik alapító tagjaként is számon tartják, ahol öt évig működött hivatásos táncosként.

Fennállása óta az Ezüstperje számos díjjal és elismeréssel öregbítette nemcsak saját, de Érsemjén hírnevét is. A kultúra-napi rendezvényre és a jubileumi gálára, a helyi Fráter Lóránd Művelődési Központban kerül sor, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

S. É.