Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tízéves a Fiat Lux kórus

Karácsony első napján a nagyváradi Szent Miklós görög-katolikus székesegyházban tartott színvonalas koncertjével ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a Fiat Lux kamarakórus. A formáció ’95-ben egy maroknyi embercsoport közös karácsonyi kántálásának alkalmával alakult meg. Az alapító tagok akkor még nem is remélhették, hogy a Fiat Lux a megyeszékhely egyik legszínvonalasabb egyházi kötődésű vokális formációjává növi ki magát, amely nemcsak zenei szempontból tűnik ki, hanem a tagok közt meglevő kiváló együttműködés, barátság és a próbákon uralkodó családias hangulat miatt is.

tizeveves

A december 25-ei ünnepi koncerten a Fiat Lux színvonalas és átfogó repertoárt mutatott be, amely felölelte az elmúlt évek aktivitását. A koncert egy rövid bevezetővel vette kezdetét, melynek során felelevenítették a kamarakórus legkiemelkedőbb eredményeit, valamint a múlt emlékezetes pillanatait a székesegyházban egybegyűlt híveknek. Az ezt követő változatos és színvonalas előadás nagy sikert aratott a hallgatóság körében, amely a templomi helyszín ellenére hosszas tapssal ünnepelte a Fiat Lux teljesítményét.

A koncertet Virgil Bercea görög-katolikus püspök is megtisztelte jelenlétével és figyelmével. Az ünnepség végén a hívek egy-egy almát választhattak maguknak, mielőtt hazaindultak volna, hogy saját házaikban is megünnepeljék az Úrjézus születését.

Sz. G. T.