Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tízesztendős a Partiumi Háló szervezete

Péntek este kellemes, baráti légkörű találkozón ünnepelte nagyváradi Kanonok sori irodájában fennállásának 10. évfordulóját a Partiumi Háló.

A megnyitón a partiumi szervezet vezetője, Konrád Katalin tartott rövid példabeszédet az egymásra figyelés tanulságáról, a találkozó „azt hittem, hogy hiszek” mottójára is utalva, majd bevezetője során felidézte a tíz esztendővel ezelőtti kezdeteket. Ezt élménybeszámolók sora követte a megjelent baráti körből, melynek tagjai valamelyik korábbi találkozó vagy utazás egy-egy közös, sokszor szellemes fordulatot vett emlékét idézték fel.

Tizesztendos

A Háló, fennállása során számos léleképítő, közösség- és hiterősítő találkozót, foglalkozást szervezett, tulajdonképpen Máramarostól a Bánságig, a Hunyad megyei és orsovai szórványig számtalan települést bejárva, a kisközösségeket szeretettel és odafigyeléssel megszólítva, a gyermekektől, a fiatalokon át egészen a felnőttekig, egyszersmind a családokat.

Az évek során szövődött barátságok jegyében gyűlt össze tehát péntek este egy, a Hálót közösen „bogozó” maroknyi csapat – diákok, fiatalok, szülők gyermekeikkel – a közös ünneplésre, és persze az emlékek felidézésére. A találkozó keretében egy kisfilm is bemutatásra került, amiben további Hálósok élményei elevenedtek fel. A közös ünneplés a péntek estét követően szombaton is folytatódott.

Tóth Gábor