Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tizennégy sikeres óvás

A pótérettségi végleges eredményeinek – a 283 óvást benyújtó diák közül – 14-en örülhettek pénteken. Ezek alapján a csaknem másfélezer Bihar megyei pótérettségiző közül tizennéggyel nőt a sikeresen vizsgázók száma, azaz immár 328-an érték el legalább a hatos átlagot, így az átmeneteli arány az óvások előtti 20,95%-ról 21,88% lett, tudtuk meg a Bihar Megyei Főtanfelügyelőség szóvivőjétől.

tizennegy

A benyújtott óvások közül 89-et ítéltek megalapozottnak. A 6 és 6,99 közötti átlagot elérők száma 245-ről 258-ra nőtt; eggyel többen, azaz 64-en érettségiztek le 7 és 7,99 közötti átlaggal, s változatlanul hatan értek el 8 és 8,99 közötti átlagot.

A nagyváradi magyar középiskolákban végzett pótérettségizők eredményeit illeti: a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban végzettek közül kettőnek sikerült az érettségije (az óvások előtt egyetlen vizsgázónak), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban végzettek közül hatnak a korábbi öthöz képest, az Ady Endre Elméleti Líceumban végzett pótérettségizők közül pedig az óvások után is nyolcan érték el legalább a hatos átlagot.

S. T. K.