Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tizenkét éves a Reggeli Újság

Ma, a hölgyek nemzetközi napján tizenkét éves a Reggeli Újság.

Sokszor sokan temették már a lapot, mégis itt van, a kezükbe foghatják. Ez elsősorban önöknek, az olvasóknak, másodsorban a változatlan tulajdonosi háttérnek, a kiadó szándékának, majd a minden nehézség ellenére küzdő, és lapot csinálni akaró kollektívának köszönhető.

Tizenkét esztendővel ezelőtt a Reggeli Újság megjelenése egy olyan monopolhelyzetet tört meg, amelynek sokan nem örvendtek. A rosszakarók számtalanszor el is híresztelték, hogy lakat kerül az újság szerkesztőségére, mások megmentőkként tüntetik fel magukat, a valódi, értékes munkát végző munkatársak azonban szerényen, csendben, lelkiismeretesen végzik dolgukat. A képtelenebbnél képtelenebb pletykákat hallva néha csak összenézünk, legyintünk egyet és dolgozunk tovább. Ugyebár: a kutya ugat, a karaván halad.

Ha a kezdetekről beszélünk, mindenképp köszönetet kell mondanunk azoknak, akik megalapították a lapot, majd a kollégáknak, akik a szerkesztőségben dolgoztak és szinte kivétel nélkül helytálltak – tudásukkal, elhivatottságukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Reggeli Újság valóban olvasmányos, hiteles legyen. Szeretettel emlékezünk azokra a remek szakemberekre, kollégákra, barátokra is, akik ma már nem lehetnek közöttünk.

Az elmúlt évek alatt sok minden megváltozott, az olvasási szokások (főleg az internet térhódításával), a gazdasági feltételek, a szerkesztőség összetétele. Mégis, az újság él, megjelenik, a maroknyi csapat elhivatott tagjai pedig nap mint nap azon munkálkodnak, hogy tartalmas, érdekes, hasznos olvasnivalót nyújtsanak át az olvasóknak, akik kitartásukkal, megrendelésükkel, lapvásárlásukkal életben tartják az újságot. A magunk ünneplése helyett az olvasóknak mondunk köszönetet az elmúlt tizenkét évért.

Sokat csalódtunk, néha sírtunk, máskor örültünk. Rengeteg jó témával szolgáltunk, remekül sikerült riportokkal, interjúkkal, beszámolókkal járultunk olvasóink elé. Persze tudjuk, sokszor lehetett volna jobban, keményebben írni, kritikusabbnak lenni. Az önkritikát gyakoroljuk, és igyekszünk tanulni hibáinkból.

Nehéz év áll előttünk, két kampány is következik, de bízunk abban, hogy korrekten tudunk majd tájékoztatni a legzavarosabb időkben is.

Nekünk egyetlen célunk van: a hiteles tájékoztatás.

Olvassanak bennünket ezután is!

Borsi Balázs
főszerkesztő