Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Titokzatos gázszivárgás egy váradi tömbházban

Nagy riadalmat keltett szerdán este az egyik nagyváradi kilencemeletes tömbházban, hogy az egész épületet gázszag lengte át, tudtuk meg tegnap egyik olvasónktól. A Călugăreni utca 12. szám alatt levő tömbház lakói nem tudták kideríteni, honnan jön az erős gázszag, akadtak olyanok, akik a robbanástól vagy gázmérgezéstől tartva nem is mertek aznap éjjel otthon aludni.

dav

A lakók értesítették a tűzoltókat és a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) is. Tegnap Camelia Roşcától, az ISU sajtószóvivőjétől megtudtuk, szerda este a lakossági bejelentést követően kiszállt a helyszínre egy speciális rohamkocsi, melyben olyan műszerek vannak, amelyekkel be lehet mérni a különféle kemikáliák, gázok jelenlétét a légtérben. A tömbház pincéjében érződött legerősebben a gázszag, azonban a szakemberek nem tudták megállapítani, hogyan szivároghatott a levegőbe. A feltételezések szerint valamelyik lakó a egy kisebb, turistapalackba engedte át nagy gázpalackból a gázt, ami így a pince levegőjébe, majd a szellőzőberendezésen át a lakásokba jutott. Ez az eljárás egyébként tiltott, mivel életveszélyes, így komoly büntetésre számíthat az illető, amennyiben sikerül kideríteni kilétét. A tömbházat a tűzoltók átszellőztették, mint mondták, jelenleg nincs ott gázszivárgás, sem ebből adódó veszély.

Szőke Mária