Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tisztelt szerkesztőség!

Nagyon szeretem olvasgatni azokat az eseteket, amelyek az újságjukban megjelennek idős emberek történeteiről. Ez adott bátorságot arra, hogy én is leírjam a történetem. 67 éves vagyok, a váradi Rogériusz negyedben lakom, van egy szép kis blokklakásom, de sajnos egyedül élek, mert a lányom Londonban van. Szerencsére, az egészségem rendben van, csak hiányzik a lányom, meg a hét éve elhunyt férjem. De sok barátnőm van, összejárunk, römizünk, beszélgetünk. Egyik régi barátnőm innen a házból felvetette nemrég az ötletet, hogy menjek én is velük egy klubba, ahol minden hétvégén a magamfajta idősebb emberek is társaságot találnak. Van ott tánc, zene, ismerkedésre van lehetőség. A barátnőm mesélte, hogy ő ott megismerte Aladárt, egy 70 éves özvegyembert, aki nagyon tetszik neki, s biztatott, hogy koromhoz képest én is jól nézek ki, és hátha találok ott egy nekem való öregecske lovagot. Elmentem hát a klubba, és nagyon jól éreztem magam mind a két hétvégén. De lett egy kis baj, amit restellek is, éspedig az, hogy a barátnőmnek tetsző úriember, az Aladár, aki valóban egy fess öregúr, engem tüntet ki újabban figyelmével, egyértelműen világossá tette, hogy tetszem neki. Nagyon kedves ember, szinte megfiatalodtam amióta a klubba járok. De a barátnőm nagyon haragszik rám, nagyon féltékeny. Aladár azonban nekem is nagyon tetszik, és nagyon jólesik az udvarlása. Sosem hittem, hogy ilyen idős korban még rivalizálni fogok egy férfiért, és most nem tudom, mit is tegyek, hogy se nevetséges, se önző ne legyek. Sajnálom, hogy a régi barátnőm megharagudott. Tessék már megmondani, mit tehet ilyenkor az ember?

T. Rózsika váradi nyugdíjas

SEN_005 

Kedves Rózsika!

Mint látjuk, sem a szerelem, sem az udvarlás, de még az ezekhez kapcsolódó rivalizálás vagy féltékenykedés sem korhoz kötött. A leírt esetben pedig Aladár döntött, és úgy tűnik, ön mellett döntött, ön az, aki tetszik neki. Ez végül is a férfi választása volt. Ezt a barátnőjének is meg kell értenie. Persze, ez a gyakorlatban nem ilyen egyszerű, hiszen tudjuk, a féltékenység „zöld szemű szörnyetege” sok sebet képes ejteni. Próbálja megbeszélni ezt a barátnőjével, hátha megérti, ha meg nem, el kell ezt is fogadni. S ha ön jól érzi magát Aladárral, járjanak együtt a klubba! Sok egészséget és örömet kívánunk