Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tisztelt szerkesztőség!

Köszönöm azt a nagy örömet, amit a Reggeli Újság október 28-ai számában megjelent Furcsa helyzetben az EMNP című cikkel szereztek nekem.

Az említett írásból kiderül, hogy a Csomortányi úr által vezetett ún. „párt” végre rájött, hogy az egyetlen normális dolog, amit a választásokkal kapcsolatban lehet tenni, az a „nem indulás”. Ezáltal nem zavarja az RMDSZ munkáját, ami az egyedüli párt, ami tesz valamit az erdélyi magyarságért. Az említett „párt” úgysem szólhat bele a választásokba. Ez a „párt” csak arra volt vagy van, hogy néhány nagy „nemzeti politikus” saját pecsenyéjét sütögesse vagy legalább megpróbálja sütögetni.

tisztelt

Nekem tulajdonképpen sajnálnom kellene a „párt” döntését, ami szerint még Csomortányi úr sem indul a választásokon, mivel szerintem ő is elérné azt a „nagy eredményt” – amit a „majdnem elnökké” választott Szilágyi úr is elért –, majdnem egy százalékot. Egy újabb ilyen eredmény lehet, hogy meggyőzné azokat, akik bíznak vagy bíztak az említett „pártban”, hogy ennek a „pártnak” semmi értelme sincsen, csak arra való, hogy a Tőkés úrhoz hasonlóak „posványoson” (Kuszálik Péter, Romániai Magyar Szó), a kerítéspecérrel együtt elmondják nagy dumáit, különösen azokat, amiket Tőkés az erkölcsről és a magyarsággal kapcsolatban szokott elmesélni.

Tőkés úr erkölccsel kapcsolatos véleményének nagyon fontos szerepe van, ez pedig vitathatatlanul kiderül a nagyváradi bíróságon lévő bontóper anyagából. Az ott leírtak bizonyítják a volt nemzeti püspök (hála Istennek, csak volt!) erkölcsös létét és azt, hogy neki csak a család a fontos.

Az említett cikkel kapcsolatban csak annyi a megjegyzésem, hogy amit Csomortányi úr írt, főleg a cikk utolsó bekezdésében, azt a lap Vicckoktél rovatában kellett volna közölni. Sajnálom, Csomortányi úr, hogy a cikk nem a Magyar Idők lapban jelent meg, mert ott talán még honoráriumot is fizettek volna érte. De sebaj, majd megírja az új Népszabadságban. Ebben a lapban írhat a sajtószabadságról is. De az is lehet, hogy már nem lesz rá idő, mivel a „kipaterolás” után jön az elszámoltatás, és utána a kemény munkával és nagy tehetséggel szerzett javakat visszaadják azoknak, akiktől elvették: a magyar népnek.

Tehát gyorsan írjon, Csomortányi úr, mivel a jegenyefák nem nőnek az égig.

 Malaieş Mihály
Élesd