Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tisztelegjünk együtt mártírjaink emléke előtt!

A korábbi évek hagyományaihoz híven október 6-án az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a történelmi magyar egyházakkal és a nagyváradi magyar civil szervezetekkel közösen, az idén is megemlékezik a tizenhárom aradi vértanúról. Az ünnepi megemlékezés az alábbi program szerint zajlik: 17 óra – Megemlékezés és koszorúzás Nagysándor József emléktáblájánál; 18 – Ökumenikus istentisztelet a nagyvárad-olaszi református templomban.

Szacsvay

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ebben az évben közös megemlékezést szervez nemzeti gyásznapunkon, október 6-án. Az Ezredévi emléktéren álló Szacsvay Imre szobornál 18 órai kezdettel sorra kerülő megemlékezésen beszédet mond Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, EP-képviselő és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. A megemlékezésen közreműködik a Váradi Dalnokok és a Nagyváradi Asszonykórus dalárdája.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, akik méltósággal kívánnak emlékezni vértanú hőseinkre.

Székelyhíd magyarsága idén is október 6-án 18 órai kezdettel a református templomban emlékezik a forradalom tizenhárom aradi mártírjára. A magyar nemzet gyásznapján igét hirdet Rákosi Jenő, az Érmelléki Református egyházmegye esperese. Az ünnepi istentisztelet után a templomkertben lévő kopjafánál folytatódik a megemlékezés, majd a jelenlévők koszorúkkal, virágokkal adóznak mártírjaink emlékének. Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából szervezett rendezvényen közreműködik a Búzavirág Népdalkör.

Érmihályfalván szombaton, október 7-én kerül sor az érmihályfalvi római katolikus templomban a hagyományos megemlékező ökumenikus gyászmisére. A 18 órakor kezdődő ünnepi megemlékezésen a GGG Irodalmi Stúdió és a Móka színjátszó csoport közös műsorral tiszteleg az aradi vértanúk emléke előtt. Közreműködik továbbá a Jubilate Deo kórus és a Veres László Zsolt Városi Kórus.

Tisztelegjünk együtt mártírjaink emléke előtt!