Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tisztasági problémák a CFR-nél

Azt már minden „veterán” vagy alkalmi vonatozó tudja, a Román Vasúttársaság (CFR) szerelvényeinek nagy részének tisztasága sok-sok kívánnivalót hagy maga után. Azt viszont lehet kevesebben tudják, hogy a napokban a vasúttársaság egy zöld számot hozott létre, külön arra az esetre, ha az utasok elégedetlenségüknek kívánnak hangot adni a mocskos vasúti kocsik miatt.

A zöldvonal létrehozása főként amiatt a szemétmennyiség miatt vált időszerűvé, amit a vagonokban, székeken, folyosókon, a vécéken, s egyébként nagyjából mindenütt felfedezett egy, a CFR vezetősége részéről indított villáminspekció a bukaresti Északi Pályaudvaron rostokoló szerelvényeken.

Tisztasagi 1

Megpróbáltunk a végére járni ennek, de Bukarestből a CFR fő sajtószóvivője egyelőre áthárította a kérdéseinket, és a személyszállítással foglalkozó részlegre, ahol viszont semmilyen illetékes nem tudott telefonon nyilatkozni.

A központi román médiából sikerült megtudnunk, hogy a CFR súlyosan megfenyegette azokat a takarítócégeket, amelyekkel rendszeres kapcsolatban áll, és amelyek ezek szerint jó ideje ellenőrizetlenül és ráadásul rosszul is végzik munkájukat. Emelett az sem elhanyagolandó tény, hogy az utazóközönség egy része elég sajátosan értelmezi a tisztasági szabályokat…

Felhívtuk az új „szemételhárítási” CFR-zöldvonalat is (0800-884.444), ahol egy „robotkisasszony” hangja kedvesen tudatta velünk, hogy itt információt nem kaphatunk, és azután beleterelt egy végeérhetetlen menürendszerbe, ahol sérelmeinket elpanaszolhatjuk, remélhetőleg legalább addigra, mire a vonatunkkal célba érünk.

Tehát kedves utazók, aki elégedetlen a vasúti kocsik „ragadós” higiéniai körülményeivel, az egyelőre vagy takarítson maga körül személyesen, vagy válasszon más utazóalkalmatosságot.

Tóth Gábor