Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Thaiföldön állt dobogóra

Pihenni ment Thaiföldre, ám nem tudott sport nélkül meglenni a váradi Kádas Simona, aki rajthoz állt egy rangos futóversenyen, ráadásul másodikként zárta a viadalt.

A váradi atléta (jobbról) a díjátadón

A váradi atléta (jobbról) a díjátadón

 

A siker értékét növeli, hogy a Pattaya városában megtartott versenyen tízezer futó állt rajthoz, köztük a váradi sportoló is, s az időjárás sem volt kegyes a résztvevőkkel, ugyanis végig esett az eső, viharos volt a szél, ráadásul szokatlan időpontban, hajnali öt órakór dörrent el a startpisztoly. A megmérettetésen maga a thaiföldi hercegnő, Sirivannavari Nariratana is részt vett, s testőrei kíséretében tette meg a távot. „Élmény volt számomra részt venni ezen a versenyen, s boldog vagyok, hogy bár több ezren vágtak neki a távnak, sikerült dobogóra álljak. Meglepve tapasztaltam, hogy a korahajnali időpont és a viharos időjárás sem tántorította el a tájföldiektet a részvételtől, itthon ha pár csepp eső esik, sokan ki sem mozdulnak otthonukból, nemhogy fussanak” – értékelte a versenyt a volt középtávfutó, Simona, akit férje Kádas Károly is elkísért a távolkeleti országba.

A volt élsportoló, jelenleg magánvállalkozó több amatőr versenyen is rajthoz állt az utóbbi években, hogy ezzel is a futásra, egyben az egészséges életmódra buzdítsa a fiatalokat. Elutazása előtt a megye legjobb atlétáját,  a szintén középtávfutó Laviniu Chişt jutalmazta meg saját zsebből, hogy ezzel is, még értékesebb eredmények elérésére buzdítsa.