Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tetteit hagyta maga után

Zsúfolásig megtelt a Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet gondozóközpont nappalija csütörtökön, az intézmény névadó szentjének tiszteletére tartott ünnepi szentmisén. A szertartást Böcskei László római katolikus megyéspüspök mutatta be, hét paptársa közreműködésével.

tetteit 1

Prédikációjában a püspök a Szent Erzsébettel kapcsolatos legendák helyett, inkább azt a lelkületet igyekezett felidézni, amelyben a magyar szívekhez oly közel álló szent tevékenykedett élete során, azt a szeretetet, amellyel közeledni tudott az emberekhez, azt a hatalmas nyitottságot a szegények és rászorulók felé, amelyet kortársai, rokonai nem értettek meg. „Írásokat nem hagyott maga után, de tettei hitelesen beszélnek arról, hogy ő hogyan élte meg az Istennel való közösséget. Szeretetből fakadó tetteit hagyta ő maga után” – fogalmazott a püspök, aki az ünnep alkalmából azt kívánta, hogy a gondozóközpont lakói is Szent Erzsébet lelkületében éljenek és tevékenykedjenek, s a maguk lehetőségei szerint szeretetet, elfogadást adjanak egymásnak.

A megyéspüspök szolgálatát Kóhr Balázs atya, a gondozóközpont lelki vezetője köszönte meg a bentlakók nevében. Az ünnepi szentmisén zenei szolgálattal közreműködött a püspökség keretében működő VárLak ifjúsági csoport három fiatalja is. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Sz. G. T.