Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tetőt renováltak az önkéntesek

A belényesi Habitat for Humanity által indított Lakások egy biztos jövőért elnevezésű önkéntes-program keretében szeptember 27-én, szerdán a nagyváradi Eberspächer vállalat munkatársai segítő kezet nyújtottak egy rossz állapotban levő ház tetőszerkezetének felújításában.

tetot renovaltak 2

Alig egy év telt el azóta, hogy az Eberspächer vállalat 16 millió eurós befektetéssel megkezdte működését a nagyváradi ipari parkban, s a vállalat vezetői máris úgy döntöttek, hogy a munkaközösséggel együtt részt vesznek a szociális és közösségi segítségnyújtásban.

„A vállalati társadalmi felelősségvállalás (CRS) egy olyan fogalom, mit a mi cégünknél nagyon fontosnak tartunk. Nem válhatsz sikeressé, ha zsebre dugott kézzel sétálsz. Ezért döntöttünk úgy, hogy amint sikerült kialakítanunk a munkaközösségünket, visszaadunk valamit a helyi közösségnek. A Habitat projektjét találtuk a legmegfelelőbbnek erre a célra, és boldogok vagyunk, hogy segíthettünk” – nyilatkozta John McLaren Jacobs, az Eberspächer nagyváradi igazgatója.

tetot renovaltak 1

Az önkéntesek, egy napi megfeszített munka után, mosollyal az ajkukon térhettek haza, mert nagyon jó élményben volt részük, akkor is, ha egész nap tetőcserepeket adogattak kézről kézre. Jó érzéssel töltötte el őket, hogy jót cselekedtek, és a saját szemükkel is láthatták, ahogy két rászoruló család álma szép lassan valósággá válik. Legtöbbjük jelezte, hogy a jövőben is szívesen részt vesz majd hasonló akciókban, valahányszor szükség van rá.

„Ez egy olyan nap volt, amelyet nem felejtek el egyhamar. Egy kellemes napot töltöttem együtt kollégáimmal, akik szó szerint és képletesen szólva is a magaslatokba emelkedtek. Bevallom őszintén: eleinte nem hittem hogy egy maroknyi ember képes lesz a teljes tetőzést befejezni egyetlen nap alatt, de a végén kellemeset csalódtam és nagyon jó volt látni, hogy valóban eredménye van a munkánknak” – nyilatkozta Loredana Derşidan, az Eberspächer önkéntese.

Az 1865-ben családi vállalkozásként alapított Eberspächer cég jelenleg a világ egyik vezető gépkocsi szellőzési-, fűtési- és klímaberendezés gyártója. A Lakások egy biztos jövőért elnevezésű projekt keretében, a Habitat 30 rászoruló család számára igyekszik elfogadható lakhatási körülményeket biztosítani.

Sz. G. T.