Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tető alatt a kiskereki szabadidőközpont

Mint arról már többször is tudósítottunk, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) által kiírt pályázati pénzekből, azaz projektenként mintegy 2,5 millió euróból, idén tavasszal kezdetét vette az érmelléki települések zömének közművesítése. Az eddigi legnagyobb beruházási lehetőség szerencsés nyertesei között van Kiskereki is, illetve a hozzátartozó Érkeserű és Asszonyvására.

A kereki szabadidőközpont födémezése

A 322-es tervezetnek nevezett uniós forrásból nyert összeget tehát a kereki szabadidőközpont megépítésére, az iskolákhoz, óvodához vezető utak leaszfaltozására, a keserűi kultúrotthon tatarozására és az asszonyvásári utak építésére fordítják. Nyomon követve a beruházást, a munkálatok a hatvanas években épült érkeserűi kultúrház felújításával kezdődtek. Az ingatlan régi tetőszerkezetét már a kora tavaszon lebontották, leverték a régi vakolatot, belső tere pedig teljes felújítás alá kerül. Irodahelyiség, öltözők, mosdók létesülnek benne, modernizálják az előadótermet és a színpadot is. Az ingatlan mellé bővítmények is épültek, többek között egy kazánház is, az épület fűtését biztosítandó.

Ezzel párhuzamosan a kiskereki szabadidőközpont (After school) építése is folyamatban van. A munkálatok stádiumáról Dandé Ottó alpolgármester elmondta, hogy az épület a napokban kerül tető alá. Arról is tájékoztatott, hogy az útépítés Asszonyvásárán folyik a legnagyobb intenzitással, ott a vízelvezetők betonozásánál és az alapkövezésnél tartanak. Hasonló munkálatok Kerekiben és Keserűben is zajlanak. Kerekiben éppen a templom utcáján épülnek azok a támpillérek, amelyek a dimbes-dombos terep omlását hivatottak megakadályozni.

Sütő Éva