Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tét nélküli zárómeccs

Bajnoki döntőnek is beillő rangadót játszik ma este a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely a Kolozsvári UBT gárdáját látja vendégül az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Van miért visszavágniuk a kolozsváriaknak a VSK kosárlabdázóinak (Fotó: VSK/Roby Boros)

Van miért visszavágniuk a kolozsváriaknak a VSK kosárlabdázóinak
(Fotó: VSK/Roby Boros)

A 19.30 órától kezdődő találkozóra az alapszakasz zárófordulójában kerül sor, de csupán a váradiak számára van tétje a mérkőzésnek.

 

Szebeni segítség kell

Cristian Achim együttesének győzelem mellett a Steaua hazai pályás veresége (a fővárosiak a szebenieket fogadják, akiktől alig két hete csúfos vereséget szenvedtek) is kell, hogy első helyről vágjon neki a rájátszásnak. A kolozsváriak ellen (a kincses városiak a végeredménytől függetlenül harmadikok lesznek) negatív az idei mérleg, hiszen három találkozón háromszor kapott ki a váradi gárda, kétszer idegenben, egyszer pedig hazai pályán. A VSK szeretne győzelemmel zárni az alapszakaszt, s bízhat a szebeni csodában is, hogy története során először végezzen az élen az alapszakaszban. A váradi és a kincses városi együttes a Román Kupa hétvégi elődöntőjében is érdekelt, így előfordulhat, hogy jövő hétfőn a fináléban is összecsap majd egymással.

 

Jegyvásárlás

A mai záróforduló mérkőzéseit egyazon időpontban, 19.30 órától játsszák mind az alsó, mind pedig a felsőházban. Az Antonio Alexe Sportcsarnokban sorra kerülő mérkőzésre tíz lej a belépő ezeket a Városi Sportklub székhelyén (Városháza u. 3, első emelet) lehet elővételben beszerezni. A sportcsarnok jegypénztárai 18 órakor nyitnak. A vasárnap kezdődő kupadöntőre szintén kaphatók még belépők, igaz korlátozott számban (a gyermekeket csak érvényes jeggyel engedik majd be az eseményre!). A két napra szóló jegy ára 30 lej, ezért a két vasárnapi elődöntőt (Nagyvárad–Dinamo és Kolozsvár–Marosvásárhely) és a hétfő esti döntőt nézheti meg a tulajdonos. A jegyeket naponta 9 és 15 óra között, péntekenként 9 és 13 óra közt lehet megvásárolni a már említett helyszínen. Az idei All Star Gálára április 12-én, kedden kerül sor. Egy belépő ára 20 lej, a VIP belépő pedig 400 lejbe kerül, s a kupadöntőhöz hasonlóan jegyeket a VSK székhelyén árulják.

 

Meccsprogram

Az alapszakasz zárófordulójának találkozói, a felsőházban: Nagyváradi VSK-ESK–Kolozsvári UBT (Digi Sport ), Steaua–Nagyszebeni Atlassib, Marosvásárhelyi KK–Craiovai SCMU, az alsóházban: Dinamo–Tg. Jiu, Galac–Medgyes, Temesvár–Piteşti. Az állás: 1. Steaua (53 pont), 2. Nagyvárad (53), 2. Kolozsvár (51), 4. Craiova (50), 5. Vásárhely (47), 6. Nagyszeben (47), 7. Galac (46), 8. Dinamo (44), 9. Temesvár (43), 10. Piteşti (42), 11. Tg. Jiu (42), 12. Medgyes (36). A piteşti-ektől három pontot levontak.