Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Természetvédelmi területeket óvnának

Elbírálás alatt áll a Körösvidéki Múzeum gondozásában lévő Natura 2000-es területek megőrzését célzó projekt, ezért szükség volt a Bihar Megyei Tanács múlt pénteken meghozott határozatára, melyben a megyei önkormányzat vállalja, hogy biztosítja a projekt költségeit addig, ameddig a támogatás megérkezik. A hárommillió lejes projekttel a Környezetvédelmi Szektoriális Operatív Program keretében pályáztak támogatásra. A projekt költségeiből egyébként 2,7 millió lej a vissza nem térítendő támogatás, háromszázezer lejt pedig állami büdzséből fizetnek, a pályázónak nem kell önrészt biztosítania.

A pályázat keretében egyébként kidolgozzák majd a védett területek menedzsmentterveit, a biodiverzitás hosszú távú megőrzésének céljából, és széleskörű tájékoztatási kampányt is terveznek, melynek keretében az emberi tevékenységnek a környezetre gyakorolt hatásait környezetromlás megelőzésének fontosságát ismertetik.

F. N. L.