Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Természetvédelmi szeminárium zajlott

A Bihar Megyei Erdélyi Kárpát Egyesület a múlt hétvégén megrendezte ez évi Természetvédelmi szeminárium elnevezésű találkozóját mintegy harminc fiatal részvételével. A megnyitó péntek este, június 21-én került megrendezésre Nagyváradon, az egyesület székházánál, ahonnan a részvevők útnak indultak Vársonkolyosra, ahol az érdekes előadásokon kívül aktívan részt vettek a környezetvédelmi problémák, főként a hulladékok folyóba jutásának folyamatát taglaló beszélgetésekben, és ennek a problémának a megoldására próbáltak különböző megoldásokat találni.

A fejlettebb országokban ezt már korábban felismerték, és programokat dolgoztak ki a környezetvédelemre, törvényeket hoztak a környezetszennyezés megakadályozására. Ám hazánkban ez még csak gyerekcipőben jár. Nagyon keveset tudunk arról, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha nem óvjuk meg környezetünket, és még kevesebbet arról, hogy milyen módon állíthatjuk helyre a már tönkretett környezetet. Ennek a rendezvénynek a célja, hogy bővítsük ismereteinket, felhívjuk a figyelmet a veszélyekre, és hogy lássunk egy példát is arra, hogy a szomszédos országban milyen lépéseket tettek már a környezetvédelemért.

A szeminárium időtartama két nap volt, melyen három meghívott felváltva tartott interaktív előadásokat, amelyek között a fiatalok kisebb kirándulások keretében tekintették meg a helyszínen a Körös különböző módú szennyezését.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Communitas Alapítvány segítségét és közreműködését a szeminárium megszervezésében.

 

Mircea Crăciun elnök