Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tenni a jövőért

Az RMDSZ választási jelöltlistáján, melyet CSEKE ATTILA parlamenti képviselő, szenátorjelölt a tegnapi sajtótájékoztatón az egység listájának nevezett, VINCZÉNÉ PÁLFI JUDIT a református egyház delegáltjaként indul. Megválasztása esetén szociális és oktatási ügyekben tenne javaslatokat.

Cseke Attila és Vinczéné Pálfi Judit

Cseke Attila és Vinczéné Pálfi Judit

Nagyvárad-Csillagváros református lelkipásztoraként és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) missziói-diakóniai előadótanácsosaként, és a diakóniai élet szervezőjeként Vinczéné Pálfi Judit elsősorban a szociális ügyek érdekében tevékenykedne a parlamentben. Az RMDSZ képviselőjelöltje 1994-ben szerzett református lelkészi diplomát, majd Apátkeresztúron és Poklosteleken szolgált. Ezt követően, 2000-ben került Nagyváradra, ahová férjét követte. Fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze magát, így pasztorációi és vallástudományi végzettséggel is rendelkezik. Férjével közösen tizenöt évvel ezelőtt indítottak el házi idősgondozási programot nagyváradi gyülekezetükben. Három gyermek, két fiú és egy lány édesanyja.

Programjában először is azt szeretné hangoztatni, ha Románia teljes mértékben támogatná a magyar egyházak szociális, diakóniai tevékenységét. Hiszi ugyanakkor, hogy a gyülekezet boldogulásához szükség van nem csupán lelkipásztorra, hanem kántorra, diakónusra és harangozóra is, és hogy munkájuk sikeréhez mentalitásváltás kell. Egy másik programpontjában arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a román nyelvet csakis idegen nyelvként lehet megtanulni és elsajátítani, és ameddig az oktatás nem így kezeli a kérdést, addig nem lehet pozitív változásra számítani.

 Szamos Mariann