Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Templomi gyűjtés a szegények étkeztetésére

November 19-én, vasárnap ismét megszervezésre kerül a hagyományos Szent Erzsébet-napi gyűjtés az egyházmegye római katolikus templomaiban, amely idén egybeesik a Ferenc Pápa által meghirdetett Szegények Világnapjával. A hívek adományaiból a Caritas Catolica által rászorulók számára biztosított meleg ebédek számát szeretnék megnövelni a hideg téli hónapokra.

templomi gyujtes

Bárki, aki e célra szeretne adakozni, megteheti november 19-én egyházmegyénk római katolikus templomaiban, vagy a nagyváradi Caritas székhelyén (Balassi Bálint/Ion Creangă tér 2. szám) naponta 8–14 óra között. Az adományokat a rászorulók nevében előre is köszöni a katolikus karitász.

Megjegyzendő, hogy a tavalyi gyűjtés eredményeként, a hívek adományainak köszönhetően a megyeszékhelyen gyakorlatilag megduplázódott az ellátottak száma, míg az egyházmegye szintjén közel ötven rászorulóval több kapott meleg ételt a katolikus karitásztól a hideg téli hónapokban. A székesegyház és további 59 római katolikus plébánia mellett, két vidéki református plébánia is részt vett a tavalyi Szent Erzsébet Gyűjtésben.

Idén is számítanak a jólelkű emberekre, hogy minél kevesebben várják üres gyomorral az ünnepeket.