Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Temesvári győzelemmel zártak a kosárlabdázók

Remekül játszott és magabiztosan nyert a nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata a román élvonal 25. fordulójában. Cristian Achim együttese a temesvári KK otthonában nyert, így az alapszakasz utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül bejutott a rájátszásba.

 

A váradiakat egy közel nyolcvan fős szurkolótábor is elkísérte a Béga-parti városba. A Vörös Oroszlánok névre hallgató szurkolói csoport tagjai remek hangulatot teremtettek az Olimpia sportcsarnokban, ahol bár 1500 néző volt jelen, a VSK hazai pályán érezhette magát. A meccs első része kiegyensúlyozott volt, a nagyszünetben egy pont volt a hazaiak előnye. A térfélcserét követően átvette az irányítást a VSK, amely a hajrában növelte előnyét, s magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

Emelt fővel zárta az alapszakaszt a helyenként botladozó váradi csapat

Emelt fővel zárta az alapszakaszt a helyenként botladozó váradi csapat

 

Statisztika

Temesvári KK – Nagyvársadi VSK-ESK 72–88 (22–22, 18–17, 18–23, 14–26) A váradi csapat pontszerzői: Vujadin Subotic (14), Radovan Markovics (17), Daniel Dillon (16), Salih Nuhanovic (6), Aleksandar Vlahovic (16), Mladen Pantics (13), Rareş Paşca (4), Vlad Corpodean (2). Játszott még: Silviu Lupusavei. Edző: Cristian Achim. A temesvári csapat pontszerzői: Dalibor Persics (20), Bogdan Popescu (17), Zlatko Jovanovic (13), Vladimir Tica (11), Radenko Pilcsevics (5), Milos Pesic (4), Jahenns Manigat (2). Játszott még: George Tóth és Zoran Milenkovics. Edző: Dragan Petricsevics.

A szurkolók Temesváron is hazai pályát „varázsoltak” a VSK-nak Fotók: csmoradea.ro

A szurkolók Temesváron is hazai pályát „varázsoltak” a VSK-nak
Fotók: csmoradea.ro

 

Eredmények

A román férfi élvonal 25. fordulójában: Piteşti-i BCMU–Nagyszebeni Atlassib 75–74, Temesvári Timba–Medgyesi Gaz Metan 79–75, Bukaresti Steaua–Craiovai SCMU 104–99. A Kolozsvári UBT–Kolozsvári Universitatea és a Târgu Jiu–Marosvásárhely találkozókat tegnap, lapzártánk után játszották. A 26. forduló párosítása (március 28.): Marosvásárhely–Kolozsvári UBT, Ploieşti–Kolozsvári Universitatea, Piteşti–Steaua, Medgyes-Târgu Jiu, Szeben–Temesvári KK, Craiova–Timba. A Nagyváradi VSK-ESK szabadnapos lesz. A jelenlegi tabella csalóka, mert az utolsó fordulót követően számottevő változások várhatók a 3–8. helyeken. A várdiak várhatóan a hatodik vagy a hetedik helyen zárnak, ellenfelük a Steaua vagy a Kolozsvári UBT lehet majd a rájátszás első körében.