Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Temesvári győzelemmel hangoltak a Steauára

A vártnál jóval magabizotsabban győzött a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata a román férfi élvonal második szakaszának első fordulójában.

Magabiztos játékkal győzött a VSK

Magabiztos játékkal győzött a VSK

A címvédő váradiak nem számítottak könnyű meccsre a Béga-parton, már csak azért sem, mert alig egy hónapja, kétszeri hosszabbítást követően maradtak alul a temesváriakkal szemben. Akkor még a Bajnokok Ligájában is érdekelt volt Cristian Achim együttese, amely nem tudott ugyanolyan szinten teljesíteni mindkét küzdelemben, és a nemzetközi szereplést helyezte előtérbe.

VSK syurkolok

A kedd esti találkozót végig kézben tartotta a váradi együttes, amely 19 ponttal, 92–73-ra verte ellenfelét. A vendégek remekül kezdték a meccset, amelynek első negyedében 29 pontot dobtak, és csak 18-at kaptak. A folytatásban tovább nőt a két együttes közötti különbség, így a hajrában már minden kerettag pályára léphetett. A legponterősebb VSK játékos Sean Barnette volt, aki 18 pontot dobott, emellett hat lepattanót is szerzett. A váradiakat egy közel húszfős szurkolói csapat is elkísérte a találkozóra. A sikernek köszönhetően a VSK pontszámban beérte a temesváriakat.

Barnette

„Örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak, de legfőképpen annak, hogy idén először a keret minden tagjára számíthattam. Remélem, a folytatásban sem borul majd fel ez az egyensúly és további győzelmekkel örvendeztetjük meg szurkolóinkat” – mondta a temesvári győzelem után Cristian Achim, a VSK szakvezetője.

A hétvégén újabb kemény csata vár majd Cristian Achim edző csapatára, amely a bajnoki címre is esélyes Bukaresti Steauát látja vendégül. A találkozóra az interneten (eventbook.ro) lehet jegyet vásárolni. A mérkőzésre szombaton 19 órától kerül sor az Antonio Alexe sportcsarnokban és a Digi Sporton is látható lesz majd a rangadó.