Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Téltemető farsang és nosztalgia a nyugdíjasoknál

A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének jól összekovácsolt társasága kiváló hangulatú farsangi mulatságot szervezett péntek estére a váradvelencei kultúrotthonban.

Az immár évek óta hagyományszerűen megtartandó téltemető jelmezbálra közel 130 vendég érkezett, akik nemcsak batyus alapon biztosították a finom falatokat és kedvcsináló italokat, hanem a belépődíj ellenében ízletes vacsorát is kaptak. A 17 órától kezdődő és közel éjfélig tartó mulatságon Veres László és zenekara, a Happy End biztosította örökzöld slágerekkel a jó hangulatot. Az élő zenére az ebéd és a jelmezbál előtt a sok szépkorú fiatalokat meghazudtoló lendülettel perdült táncra. Színültig megtelt a bálterem parkettje. A vacsora közeledtével egyre többen bújtak valamilyen ötletes jelmezbe, maszk mögé. Schneider Marika jelmezkészítő „életművész” az alkalomhoz illő több kelléket is hozott magával, Chvatal Margittól pedig tombolaszelvényeket lehetett vásárolni, hogy a kellemes élmények mellett valamilyen kézzel fogható emlékkel is távozhassanak mindazok, akik pénzt szántak erre. Egyébként a fődíj egy ruhaszárító állvány volt.

Teltemeto 1

Szilágyi Ibolya egyesületi elnök nem csupán a bejáratnál, hanem a színpadon is üdvözölte néhány kedves szóval a jelenlevőket, Biró Rozália RMDSZ-es szenátor pedig annak fontosságáról beszélt, hogy milyen jó összeforrt közösséget alkotva együtt lenni, néhány óra erejéig feledni a hétköznapok megpróbáltatásait. Mekkora bölcsességre van szüksége egy közösségnek, amelyre az ember jó néhány év után tesz szert, átmenve minden szépen, jón, nehézségen is. „Annak kell örülni, ami van, és nem azon siránkozni, amin a fiatalok, hogy ez a nap sem jobb, mint a másik, és a holnap sem lesz jobb, mint a másik. Valahogy ez a bölcsesség idővel és az évek során alakul ki. Szemünk kell, legyen arra, hogy lássuk a jó példát, és fülük, hogy meghalljuk a jó tanácsokat” – fogalmazott Biró.

Teltemeto

Az összejövetel fénypontja az álarcos felvonulás volt. Számos látványos jelmez nehezítette a zsűritagok dolgát. Első helyre a gésát rangsorolták (Szabó Ibolya), második a „fekete” özvegynek öltözött Szilágyi Ibolya lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a bohóc, vagyis Szabó Piroska léphetett, a különdíjat pedig Rácz Irénke (a halász) kapta.

Sükösd T. Krisztina