Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Téli ruhák a székelyhídi rászorulóknak

Nem csak a megyeszékhely lakóinak okoznak komoly gondot az utóbbi időben mért kemény mínusz fokok. Tűzifa hiányában a kisebb településeken és vidéken is megszenvedik az emberek a tomboló telet, még akkor is, ha van fedél a fejük fölött. A fűtetlen lakásokban vastag takarók, meleg ruha híján még a bent tartózkodás is valódi megpróbáltatást jelent a szegény emberek számára, akik az évnek ebben az időszakában vannak kitéve a legtöbb veszélynek.

teli ruhak

Ebben sietett segítségükre az a római katolikus egyházmegyei Caritas Catolica, amely a székelyhídi önkormányzat felkérésére nemrég 55 hálózsákkal és több tíz ládányi téli kabáttal, ruhával, zoknival és pokróccal támogatta a helyi rászorulókat. A polgármesteri hivatal küldöttsége a Caritas nagyváradi székhelyén, pénteken vette át a segélycsomagokat, melyeket a székelyhídi önkormányzat oszt majd tovább főként egyedülálló, anyagi gondokkal küszködő időseknek, valamint nehéz helyzetben levő nagycsaládosoknak.

Sz. G. T.