Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Téli cipők a szegény gyerekeknek

Harminc rászoruló fiatalt látott el meleg lábbelikkel a téli időszakra a Nagyváradi Rotary 1113 Klub a Vaskohhoz tartozó Kolafalván (Coleşti).

„Szervezetünk egyik kiemelt célkitűzése, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk a nehéz körülmények közt élő Bihar megyei közösségeken. A kolafalvai közösséggel már jó ideje kapcsolatban állunk, ezért természetesnek tűnt, hogy segítséget nyújtsunk nekik. Szerettünk volna olyan lábbeliket biztosítani a gyermekeknek, amelyekkel télen is tudnak iskolába járni. Ez egy apró gesztus, mégis sokat jelent a gyermekek jövője szempontjából, mert így megvan a szükséges körülmény ahhoz, hogy iskolába járhassanak, ne betegedjenek meg, és folytathassák tanulmányaikat” – nyilatkozta Békési Csaba klubelnök.

teli cipok

Az adományba adott lábbeliket az élesdi Melania New cég bocsátotta a gyermekek rendelkezésére.

Kolafalván jelenleg nincs működő iskola, ezért a helybéli gyermekeknek a szomszédos Vaskohra kell járniuk nap mint nap ahhoz, hogy tanulhassanak. A Nagyváradi Rotary 1113 Klub egyébként a helyi lakosokkal karöltve szeretné felújítani a kolafalvai iskola épületét is, hogy a gyermekeknek ne kelljen többé navétázniuk.

A Nagyváradi Rotary 1113 Klub 2015-ben alapult, és tagjai között 25 olyan fiatal szakembert számlál, akik hajlandók szerepet vállalni a megye közösségfejlesztő projektjeiben.

Sz. G. T.