Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tékvandózók és karatézók együtt bizonyitottak at ERA Kupán

Harcművészeti bemutatóval egybekötött tékvandó- és hagyományos karate versenyt tartottak nemrég a nagyváradi Era Shopping Parkban.

A Royal Kwon és a King Do SK tagjai

A Royal Kwon és a King Do SK tagjai

A megmérettetés szervezője a Royal Kwon SK (elnök Tripa Ferenc, 4 dan), az ERA Shopping Park és az UAMT Agora SK volt. Több mint 100 ifjú (14 év alatti) tehetség lépett tatamira. A diszvendégek között volt Mircea Muntean (6 dan) a román Koreai Harcművészetek Szövetségének elnöke, Tulkos Rómeó (4 dan) alelnök és Simó János, a magyar Hagyományos Karate Szövetség alelnöke. A házigazda Royal Kwon SK (edző Páskuj Séndor, 2 dan) mellett a King Do Lions (edzők Andreea Ganea 3 dan és Bogdan Gug 3 dan), is képviselte Váradot. A hagyományos karatékák táborából a Hegyközpályi KSK (szakoktató Nagy Zoltán) és az UAMT-Agora SK (edzők: Raul Tudorică, Bernáth Csaba, Melania Câmpan) léptek tatamira.

Az UAMT-Agora SK és a Hegyköszpályi KSK tagjai

Az UAMT-Agora SK és a Hegyköszpályi KSK tagjai

A King Do Lions legjobbjai a következők voltak. Elsőként zárt Edina Mureşan, Ianis Berindan, Harn Eric, Patrick Irimuş, Andrea Eler, Răzvan Cotuţ, Andrei Burger és David Sferle. Ezüstérmet szerzett Răzvan Cotuţ, Gale Liviu, Dragoş Stroescu, Edina Mureşan és Geva Aviv, míg Flavius Popa, Patrick Irimuş, Eler Andrea, Kuruc Márk, Gabriel Cioară, Raul Stroescu és Andrei Burger harmdik lett.

A Royal Kwon SK tagjai közül első lett Hoffman Alex, André Richárd, Kapalai Sára, Tripa Kira, Kalmár Márk és Guthi Réka. Másoik helyen zárt Kapalai Gergő, André Vivien, Bereczki Zsófia, Guthi Frida, André Vivien, Vekerdi Kristóf. A dobogó legalsó fokára lépett Vekerdi Kristóf, Guthi Réka, Kapalai Sára és Kapalai Gergő. A csapatok rangsorában első lett a Royal Kwon, második a King Do Lions, harmadik pedig egy temesvári csapat. A karatézók küzdelmét az UAMT Agora SK nyerte, második a vajdahunyadi Saumrai SK, harmadik pedig a hegyközpályi KSK lett.