Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Távoli vendégek Ottományban

Először tavaly tavasszal, idén pedig múlt hét csütörtökön érkeztek Bihar megyébe Erasmus+ programban részt vevő pedagógusok Szlovéniából, Spanyolországból, Angliából és Lengyelországból. A nagy közös programban dolgozó és tanítók újabb csoportja most második alkalommal ismerkedett meg Bihar megyével, annak tanügyi rendszerével és az itt élők hagyományaival. Akárcsak más nyugati országból érkező honfinak, számukra is érdekes volt a helyzet, miszerint állampolgárságot és nemzetiséget Bihar megye egyes részein érdemes elválasztani egymástól.

tavoli vendegek Ottomanyban

Ottományba érkezve a község polgármestere fogadta a küldöttséget. Ezután a helyi kiállítóházban nézhettek körül, ahol az egykor itt élt emberek hétköznapi dolgaival ismerkedtek. A rövid túra után a vendégek a helyben készült töltött káposztával és bogárcsossal szembesültek. A szabad ég alatt, üstben főtt étel annyira népszerű volt, hogy többen magáról a tűzhelyről készítettek képeket.

Ezután következett a szalacsi óvoda meglátogatása, és rövid gyalogút a pincesorra, ahol bor és jófajta kisüsti várta a pedagógus delegációt.

A mára már hazaérkezett tanárok közül, a londoni Ellie Harley a közösségi oldalán köszöni a szeretetteljes vendéglátást, ételeket és a sok kedves ember közreműködését.

Szűcs György