Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tavaszköszöntő bál volt Ottományban

A szervezők szombat estére várták Ottományban a bálozókat, és estére teljesen megtelt a kultúrotthon a szórakozni vágyókkal.

tavaszkoszonto 2

A színpadra elsőként szalacsi ifjak léptek, akik először Döbrögi úr átdolgozott történetét adták elő, majd két rövidebb jelenettel – melyekben a halhatatlannak számító tanár és diák kapcsolatát vázolták fel, humorosan csomagolva – szórakoztatták a közönséget. Az ifjakat egy érettebb korcsoport váltotta a színpadon. Az ottományi Nefelejcs férfikórus vezetője, Belényesi Gizella nyugdíjas tanítónő buzdította éneklésre a közönséget azzal, hogy a kórus addig nem kezdi el műsorát, ameddig az asztalnál ülők nem énekelnek el egy dalt. Segítségül egy jól ismert nótát kezdett el énekelni a kórusvezető, amihez pár pillanat múlva már be is kapcsolódott a közönség, majd a színpadon levő kórus is. A dalokat később előadások követték, kisebb-nagyobb megszakításokkal, ugyanis az előadások között szolgálták fel a vacsorát és a hozzá tartozó italokat. A helyi amatőr színjátszókör is fellépett az est folyamán, az ő népszerűségüket jellemzi, hogy sokan csak azért váltottak jegyet a bálra, hogy a faluban már népszerű előadókat megnézhessék és szórakozzanak rajtuk, azon, ahogyan belebújnak más, legtöbb esetben egy-egy humoros figura bőrébe.

tavaszkoszonto 1

Mielőtt elkezdődött volna a szigorú értelemben vett hajnalig tartó mulatozás, a színpadon Kiss Edit, a helyi RMDSZ elnöke köszönte meg mindazoknak az áldozatos munkáját, akik azon dolgoztak, hogy ételek, italok és műsorok is lehessenek a kis falu kultúrotthonában.

Sz. Áron