Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tavaszi vásár a sportcsarnokban

A Cavi Expo-Fashion tegnap ismét megnyitotta kapuit a nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban. A vasárnapig tartó, többnyire szezonárukat kínáló vásárt elsősorban a tavasz és a nőnap jegyében szervezték meg. Bár a belépés ingyenes, a nyitás délelőttjén igen kevesen látogattak ki az eseményre.

tavaszi vasar 1

Florenţa Iordache főszervezőtől megtudtuk, hogy az expóra 40 romániai cég érkezett, és gyártói áron kínálják portékáikat, sőt, egyes árucikkeknél alkudni is lehet a termékek árából. Mint hozzáfűzte, e vásárnak hagyománya van már. Cégük 2007 óta szervezi ezeket az expókat, de az ország más városaiban is, például Brassóban, Bukarestben, Jászvásáron és Szebenben visszatérő vendégek.

A tegnap 10 órától megnyílt és vasárnapig tartó vásáron tavaszi-nyári szezonárukat kínálnak a kereskedők, ám az egyik standnál kaphatók bőrkabátok, bőrdzsekik, sőt néhány standnál még csizmák is vásárolhatók. A bőrből készült lábbeliket 100–200 lej közötti áron kínálják az árusok, de van egy olyan, bőrkabátokat, bőrdzsekiket forgalmazó kereskedő is, aki kijelentette, hogy nála minden termék egységes áron, azaz 400 lejért elvihető. Egyébként a felhozatal bőséges, kapható fehérnemű, harisnya, zokni, melegítők, kosztümök, tavaszi ruhák, bőrdzsekik, alkalmi és tavaszi lábbelik, illetve különféle kiegészítők (táskák, ékszerek, övek stb.) és ágyneműk is. Mindezek széles választéka fellelhető a standokon, így bárki találhat ízlésének megfelelő, jó minőségű terméket. A sportcsarnok főbejárata előtti placcon pedig a lacikonyhák ízletes falatjai, italai várják a vásárlókat, akik széles kínálatból vásárolhatnak, kóstolgathatnak ínycsiklandó falatokat.

A vásár szombatig 10–19 óra között, vasárnap pedig 10–16 óra között látogatható.

Sükösd T. Krisztina