Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tavaszi tárlat nyílt a TEG-ben

Tavaszi tárlat nyílt szerda délután a nagyváradi Tibor Ernő Galériában az alkotóműhely képzőművészeinek munkáiból. A TEG közösségének tagjai mind hozzátettek valamit saját szívükből, lelkükből, ihletükből, hogy a tavasz eljövetelét méltó módon, sok színben és a legkülönfélébb hangulatokban pompázó tárlatanyaggal ünnepeljenek együtt a megnyitón megjelent törzsközönségükkel.

Bevezetőjében Gavrucza Tibor osztott meg néhány gondolatot – ismét lelkészi és képzőművészi kettős minőségében – a tavaszról, mely új kezdet, új reménység, átalakulás, feltámadás és lehetőség az újjászületésre, akárcsak a bábállapotból kikelő, s a faág kötöttségétől elrugaszkodó megszépült, megszabadult lepke, szárnyra kelése.

A Stadler klarinétkvartett

A Stadler klarinétkvartett

A megnyitó hangulatának emeléséhez és elmélyítéséhez verssel és zenével is többen hozzájárultak. A Stadler klarinétkvartett előadásában egy-egy Händel- és Mozart-tételt hallhattunk, S. Németh Katalin egy lelket megérintő Reményik-verset adott elő, Gavrucza Nagy Pál Bach-zongorajátékát is megcsodálhattuk, Tasnádi-Sáhy Noémi színművésznő pedig Kinde Annamária egyik versével ejtette gondolkodóba a hallgatóságot.

Tóth Gábor