Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tartalommal tölteni az ünnepet

Többéves hagyományt folytatva, idén is a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Márton Idősek Otthonának lakóival töltötte a szentestét Böcskei László római katolikus megyéspüspök, aki az egyházmegye kispapjaival közösen mutatott be ünnepi szentmisét az otthon kápolnájában, december 24-én, szombaton.

tartalommal

„Tudom, hogy itt, és máshol a világban az embereket az előkészületek foglalták le az elmúlt napokban, hetekben. Az a sok jóindulat és kedvesség, aminek ilyenkor részesei vagyunk, azt bizonyítja, hogy az emberek ebben a babiloni világban is képesek jók lenni egymáshoz” – hangsúlyozta prédikációjában a főpásztor, aki rámutatott, fontos elgondolkodni az aktuális karácsonyi ünnep természetén.

„Milyen ez a Karácsony? Csak emlékezés arra, ami a múltban történt, vagy egy átélése annak, amit az Isten értünk tett, és tesz továbbra is?” – tette föl a kérdést. Mint hozzátette, a karácsonyi öröm „nem cselekedeteink tökéletességén, nem szavaink ékesszólásán, vagy kinézetünk kifogástalanságán múlik, hanem abban a felmelegedett lelkületben rejlik, amit az Isten közelsége ad”.

A szentmisét követően Böcskei László a kispapok kíséretében meglátogatta szobáikban és megáldoztatta azokat a beteg időseket is, akiknek fizikai állapota már nem engedte meg, hogy kikeljenek az ágyból és részt vegyenek a szentmisén. A főpásztor hozzájuk is elvitte az örömhírt és bíztató szavaival és apró ajándékokkal fényt vitt az ő estéjükbe is. Az est végén az egyházmegyei Vár-Lak ifjúsági csoport tagjai betlehemes játékot adtak elő az idősotthon ebédlőjében.

Sz. G. T.