Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tartalmas családi napot szervezett a katolikus püspökség

Jó hangulatú és élménydús közösségi eseménynek lehetett részese az a mintegy százötven gyermek és szülő, aki szombaton délután strandolás vagy otthoni sziesztázás helyett ellátogatott a Szent László Családi Napra, melyet idén második alkalommal szervezett meg a Római Katolikus Püspökség partnerségben a Szent László Gimnáziummal és a Szigligeti Színházzal. Az esemény egyaránt szólt kicsiknek és nagyoknak, de a családon belül elsősorban a gyermekeket szólította meg bábjátékkal, tánccal, énekkel, ügyességi próbákkal és kézműves-foglalkozásokkal.

tartalmas 1

Mint a szépszámú érdeklődőt köszöntő Böcskei László római katolikus megyéspüspök hangsúlyozta, a családi nap kiváló alkalmat szolgáltat arra, hogy a közösség tagjai családias hangulatban kapcsolódjanak ki. A szülők ugyanakkor gyermekeiken keresztül egy nagyon fontos dolgot is megtanulhattak, mégpedig azt, hogy miként kell találkozni és megnyílni egymás előtt – hiszen ez a családias hangulat alapja.

tartalmas 3

A családi nap Zalder Éva iskolaigazgtó és Czvikker Katalin színházvezető köszöntőbeszédei után színpadi fellépésekkel kezdődött. Megható szólóprodukciókkal tarkított népdalcsokrot adott elő a székesegyház gyermekkórusa Oláh Gabriella kántornő vezetésével. Népi gyermekjátékokat mutattak be a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum elemistái Kiss Király Tünde óvónő felkészítésében, az V-VIII. osztályos diákok pedig reneszánsz táncokat jártak Dulău Diana tanárnő felkészítésében. A színpadon ugyanakkor megcsillantották tánctudásukat a Nagyvárad Táncegyüttes tagjai, Pitz Melinda és Csepei Róbert, a Szigligeti Társulat tagjai és az előző évad legjobb gyermekszínészének járó díjat elnyerő Nagy Tímea is előadott egy részletet a Diótörő és egérkirály című előadásból.

tartalmas 2

A színpadi fellépések után a Lilliput társulat bábszínházi előadásával folytatódott a családi nap a püspöki palota belső udvarában. Ezt követően különböző ügyességi próbákon mérhették össze célbadobó, kardforgató és faltörő képességeiket a legkisebbek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum pedagógusainak vezetésével. De volt kvízverseny is, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium és az Evangélikus Óvoda pedig különböző kézműves-foglalkozásokat szervezett.

Sz. G. T.