Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Taroltak az E-sek az Ady gólyabálján

A nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai idén is elhivatottságról és profizmusról tettek tanűbizonyságot a hagyományos gólyabál keretében. A szervezők és a kilencedikesek nem egyszerűen jelen voltak, hanem szívvel-lélekkel kivették részüket az eseményből, aminek eredménye egy majd’ három órás, mégis egy percig sem unalmas, maratoni gólyaavató volt, ami valóban felejthetetlen élménnyel szolgálhatott az újdonsült adysoknak és meghívott barátaiknak, rokonaiknak.

taroltak 1

A gólyabál központi témája idén a képregények világa volt. Ennek megfelelően a versengő öt gólyapár szuperhősök bőrébe bújva küzdötte át magát az ötletes feladatokon, melyek során hősökhöz méltó biztatást kaptak osztálytársaiktól, akik rajzokat és bannereket lóbálva, torkuk szakadtából szurkoltak nekik az egész est folyamán.

taroltak 2

Az osztályok szerepe azonban nem merült ki abban, hogy a nézőtér soraiból buzdítsák kedvenceiket. A teljesítendő feladatoknak része volt ugyanis egy-egy tematikus osztályvideó elkészítése, melyet pontozott a zsűri, s melyet egy élőben bemutatott táncprodukcióval is kiegészítettek a kilencedikes osztályközösségek. A gólyapárok olyan feladatokban mérték össze tudásukat, kreativitásukat, mint egy humoros bemutatkozás, léggömbfújás fekvőtámaszozás közben, versírás, vagy az általuk megszemélyesített karakterekhez kötődő kvízjáték.

A próbák szünetében levetítettek egy-egy profi módon megszerkesztett videó-összeállítás az adys gólyatábor emlékezetes momentumairól, valamint az úgynevezett „gólyahét” során teljesített feladatokról. Dinamikus táncprodukcióval felléptek ugyanakkor a Unique táncstúdió fiatal növendékei, akik hatalmas közönségsikert arattak.

taroltak 3

A verseny végén, a pontösszegzést követően a Belényesi Andrea Vivien (Wonderwoman) – Molnár Ádám (Flash) párost (XI.E.) kiáltották ki a 2016-os gólyabál győzteséül és ugyancsak ők nyerték el a közönségdíjat is, miután 872 érvényes lájkot kaptak a Facebook-szavazáson. Második helyen a IX. F-ből Somogyi Klementina és Szoboszlai-Gáspár István (vagyis a Fekete Kanári és a Zöld Íjász) végzett, míg harmadik lett a IX. D párosa, Szabó Annabella és Pásztor Kristóf (vagyis a Fekete Özvegy és Sólyomszem). Hajszálnyival maradt le a dobogóról a IX. A-sok Suicide Squad párosa, Harsányi Edina és Musák Dávid (vagyis Harley Quinn és El Diablo), valamint az ötödik helyen végzett Papp Lilla Adél és Szűcs András (vagyis Fenegyerek és Electra – IX. C).

Sz. G. T.