Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tárlatnyitóval kezdődött a Könyvmaraton

Kedden este Ady 140 címmel díjátadással egybekötött kiállításmegnyitót tartottak a nagyváradi Euro Foto Art Galériában. Az Euro Foto Art Egyesület és a Várad folyóirat közös pályázatot hirdetett, ennek képeit láthatják a galériában. Mint Tóth István, az egyesület elnöke elmondta, idén ez már a második rendhagyó kiállításuk, s beszélt a Tavirózsa fotóklub 40 éves tevékenységéről is. Traian Ştef költő, a Familia folyóirat főszerkesztője Ady váradi éveiről beszélt, és románra fordított publicisztikájából is olvasott részletet, Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője pedig arra kérte a közönséget: „nézzék a formákat és a színeket és lássák a költőt”. A megnyitón Thurzó Sándor József brácsaművész játszott, tőle el is köszönt Tóth István, mivel a művész hamarosan indul Brazíliába.

Farkas László nyerte el az egyik különdíjat

Farkas László nyerte el az egyik különdíjat

A pályázaton Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly plakettet nyert Borbély Johanna, Ovidiu Gabor, Kajtár Tibor, Kovács László, Marius Sime, Gelu Vrabie, Kiss László, a harmadik díjat Morvay Szabó Edina, a másodikat Claudiu Oros érdemelte ki, az első helyezett Remus Toderici lett, a zsűri különdíját Ovi D. Pop, az Ady Endre Emlékmúzeum különdíját pedig a Reggeli Újság egyik munkatársa, Farkas László érdemelte ki.

F. N. L.