Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tapsoltak és énekeltek

A nagyváradi vár nyári színházában július 27-én, csütörtökön este mutatták be a XXVI. Mandala Nyár fesztivál hatodik alkalommal Bihar megye székhelyére érkező idei repertoárjának harmadik előadását: a Csárdáskirálynőt.

tapsoltak 3

A Mandala Dalszínház szervezésében a nagyváradi vár nyári színházában színpadra vitt közismert operettet a Magyar Zenés Színház előadásában láthatta és hallhatta a közönség. Kálmán Imre legnépszerűbb operettjét ez alkalommal Bozsó József rendezte, és a szereplőgárdában olyan közismert neveket talált a nézősereg, mint Szeredy Krisztina, Domoszlai Sándor, Csonka Zsuzsa, Galambos Lilla, Kelemen Csaba, Heller Tamás, Szirtes Gábor és Kokas László. Az először Bécsben, 1915. novemberében bemutatott Csárdáskirálynő egy elkényeztetett bécsi arisztokrata és egy tehetséges pesti énekesnő szerelmének történeteként máig önfeledt szórakozást kínál nemtől és kortól függetlenül.

tapsoltak 1

A háromfelvonásos darab csütörtöki közönsége nem csupán tapsolt az előadás alatt, hanem jókedvűen énekelte is az elhangzó, jól ismert dalokat, mint például a Te rongyos élet, a Hajmási Péter, Hajmási Pál… vagy a Jaj, cica, eszem azt a…kezdetű nótákat.

Szamos Mariann