Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanszergyűjtés Nagyváradon

Az Ovisuli Egyesület első alkalommal szervezte meg a tanszergyűjtést óvodásoknak és kisiskolásoknak „Újat kaptál? A régit adományozd el! – Nem tetszik? Több van belőle? Más örülhet neki!” mottóval. Az egyesületnek ezzel az a célja, hogy nagycsaládosokat segítsen az iskolakezdésben, hiszen mindenki tudja, milyen sokba kerül az, főleg, ha a tanszerekből nem csak egyet kell venni, hanem például hármat.

Herman Noémi és Pető Dalma

Herman Noémi és Pető Dalma

A tanszergyűjtési akció szeptember 4-én, hétfőn kezdődött meg és szeptember 15-éig tart, ennek kezdeményezője az egyesület elnöke, Pető Dalma volt. Az elnök elmondása szerint „eddig pozitív visszajelzéseket kaptunk, hiszen eltelt majdnem egy hét a tanszergyűjtés

kezdeményezése óta és sokan mennek be a gyűjtőpontokba, visznek valamit. A múltnap épp a Technoprintben voltam, amikor egy kisfiú érkezett az üzletbe és azt mondta, hogy szeretné odaadományozni az iskolatáskáját”. A gyűjtés városszerte több ponton történik: a Technoprint üzletében, a Dekor Mania hobbyboltban, az Orsolya Óvodában és az Europrint üzletében. Mindent gyűjtenek, ami az iskolakezdéshez kellhet: iskolatáskákat, tolltartót, íróeszközöket, füzetet, vonalzót, körzőt, rajzfelszereléseket, festéket, rajzlapot és még színes ceruzát is.

Pető Dalma egyesületi elnök azt is megosztotta velünk, hogy a Magyar Vállalkozónők Egyesülete is támogatja a gyűjtést, méghozzá úgy, hogy a tizenkét alapító tag tizenkét olyan előkészítő osztályt elkezdő gyermeknek készít tanszercsomagokat, akik rászorulnak erre a segítségre.

Herman Noémi, az Ovisuli Egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy még mindig várják az igénylő nagycsaládosok jelentkezését. Azt is közölte, hogy azok jelentkezhetnek a tanszerekért, akiknek legalább három gyerekük van és szükséget szenvednek. Elmondta, hogy az őszi babaholmi-börzén is lehet majd adományokat átadni az egyesületnek.

A nagycsaládosok jelentkezését az Ovisuli Egyesület Facebook-oldalán, az ovisuli@yahoo.com e-mail címen, vagy az egyesület képviselői várják. Pető Dalmát a 0740/186-308-as telefonszámon, Herman Noémit pedig 0726/211-363-as telefonszámon lehet elérni.

Kovács Beáta Csilla