Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanműhelyeket adtak át a Lorántffy évnyitóján

Osztályfőnöki órákkal kezdődött a 2016/2017-es tanév a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban, majd délelőtt 11 órától ünnepi tanévnyitó istentiszteleten vettek részt a gimnázium diákjai, Igét hirdetett Csűry István, királyhágómelléki református püspök az Efézusiakhoz írt levél 5. részének 19–20. versei alapján. Elmondta, hogy Isten az erősödés és a növekedés Istene, a diákoknak, tanároknak és szülőknek pedig ezzel az erősödni és növekedni vágyó lelkülettel kell élniük és szolgálniuk nem csak a gimnázium falai közt, de egész életükben.

tanmuhelyeket 3

Az istentisztelet után dr. Grezsa István, a magyar miniszterelnökség kormánybiztosa köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy az új tanműhelyek, melyek létrehozásához a magyar kormány biztosított 24 millió forintos támogatást, a diákok neveléséért jöttek létre ebben a református gimnáziumban. Pásztor Sándor távolléte miatt Szabó József RMDSZ-es politikus szólalt fel ezután, és köszöntötte az egybegyűlteket.

Grezsa István bemutatja a tanműhelyeket

Grezsa István bemutatja a tanműhelyeket

Zsíros Anikó, a gimnázium igazgatója zárta a beszédeket, és bejelentette, hogy ünnepélyesen megnyitja az idei tanévet 477 diákkal. Elmondta, hogy ebben az évben a diákok heti háromszor is részt vehetnek istentiszteleti alkalmakon, ami újdonságnak számít az eddigi évekhez képest. Név szerint köszöntötte továbbá azokat a diákokat, akik idén kezdik el tanulmányaikat a gimnázium 5. és 9. osztályaiban.

tanmuhelyeket

A diákok műsora előtt az új tanműhelyek is jelképes átadásra kerültek. Ezután a Csillagocska Református Zeneóvoda növendékei énekeltek népdalokat, majd a gimnázium diákjai adtak elő egy novellát. A Himnusz eléneklése előtt az idén a 9. osztályt megkezdő diákok tettek fogadalmat. A gyülekezet és a diákok kivonulása után bárkinek lehetősége volt az újonnan átadott tanműhelyek megtekintésére, melyeket Grezsa István mutatott be az érdeklődőknek.

Kiss Erzsébet Janka