Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanévkezdés néhány kattintással

Lassan véget ér a nyári szünet. Az elkövetkező néhány nap, mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak a felkészülés – és nem utolsó sorban a bevásárlás – időszaka.

A modern kor vívmányai lehetővé teszik, hogy a tanévkezdéshez szükséges iskolai felszereléseket mindössze néhány kattintással bárki beszerezhesse, a saját otthona kényelméből, interneten keresztül. A szakosodott webáruházak tanszerek széles skáláját kínálják online, a megrendelt termékeket pedig házhoz is szállítják. Ezzel a családok időt takaríthatnak meg, amit üzletjárás helyett más közös programokkal tölthetnek el, kihasználva a nagyvakáció utolsó napjait.

tanevkezdes 1

Váradi iskoláknak ingyen szállítanak

Bihar megyében újdonságot jelent, hogy immár nem csak a diákok pakolhatják be hátizsákjukat online, hanem a pedagógusok és tanintézmények is számos didaktikai felszerelés közül válogathatnak egy helyi webáruház kínálatából. Egy kifejezetten tanügyi segédanyagokra és szemléltetőeszközökre szakosodott magyar internetes áruház leányvállalata ugyanis épp Nagyváradon működik és a megye, illetve az ország teljes területére vállal kiszállításokat.

A www.materialedidactice.ro címen fellelhető weboldal több mint 3000 terméket kínál, nemcsak pedagógusok, hanem tanintézmények számára is – melyekkel érdekesebbé, élvezhetőbbé tehető a tanítás. A digitális bolt különlegessége, hogy az óvodától az egyetemig, korkategóriákra lebontva kínálja termékeit, megkönnyítve ez által a választást.

Kiemelt érdekességek közé tartozik a filctollal színezhető és törölhető földgömb, a zeneoktatáshoz használt ötvonalas falitábla, kémiai és fizikai laborfelszerelések, anatómiai modellek, logikai és geometriai játékok, kerekes távolságmérő stb. A termékeknek mintegy 95 százaléka  európai uniós gyártmány. A tárgyi szemléltető-eszközök mellett számos interaktív oktatási szoftver is kapható minden iskolai ciklus számára.

Mint a webáruház üzemeltetői lapunk kérdésére elmondták, nagyváradi iskolák számára ingyenesen vállalják a rendelt termékek kiszállítását.

 

Táskabepakolás online

A tanórai szemléltető eszközökön túl egy sor országos és regionális webáruház van, amely a diákok számára kínál mindennap használatos tanfelszereléseket, vagyis írószereket, füzeteket, rajztömböket, festékeket stb. Az ilyen cikkekkel foglalkozó webáruházak többsége tematikus árleszállításokkal is készült a szeptemberi idényre.

A legnagyobb Romániai webáruház (emag.ro) például akár 65 százalékos árleszállítást is kínál bizonyos tanfelszerelésekre. Ami külön említésre méltó, hogy jutányos áron kaphatók teljes iskolakezdési készletek, vagyis olyan előre bepakolt hátizsákok, melyekben minden benne van a szeptemberi rajthoz.

Egy első osztályosok számára megfelelő iskolakezdési szett (amely tartalmaz: hátizsákot, vízfestéket, rajztömböt, filctollakat, vonalas és négyzethálós füzeteket borítóval, töltőtollat betétekkel, színes ceruzákat, grafit ceruzákat, radírt, hegyezőt, papírvágó ollót, színes papír készletet, ragasztót, tolltartót, ecsetet, zselés-tollakat, plasztilint, vonalzót, körző-készletet, és tempera festéket ) 52–167 lej között mozog, minőség és tartalom függvényében. Hasonló készlet második osztályosok számára 52–259 lej, harmadikosok és negyedikesek számára pedig 174–259 lej között mozog. A készletek tartozékai természetesen külön is kaphatók. Az árak a design és márka függvényében emelkednek.

Sz. G. T.