Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanévkezdés a Nagyváradi Börtönben

Szeptember 11-én, hétfőn nem csupán Nagyvárad oktatási intézményeiben kezdődött meg a 2017/2018-as iskolai év, hanem a Nagyváradi Börtön falai között is.

tanevkezdes a nagyvaradi 1

A Bihar Megyei Főtanfelügyelőséggel kötött együttműködési szabályzat értelmében a Nagyváradi Börtön 65 elítéltje részesül elemi, általános és középiskolai képzésben az Inkluzív Nevelési Központ és a George Bariţiu Technológiai Líceum tanárainak segítségével.

A tanévnyitó ünnepségen részt vett Marius Paul Hliban főbiztos, a Nagyváradi Börtön igazgatója, Gabriel Ţica, a börtön nevelésért felelős aligazgatója, Mariana Şandor, az Inkluzív Nevelési Központ aligazgatója, valamint Tiberiu Sâncelean, a George Bariţiu Technológiai Líceum igazgatója.

A megnyitó alkalmával felszólalók hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a szabadságuktól megfosztott elítéltek lehetőséget kapjanak a tanulásra, hiszen ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy szabadulásuk után felkészülten kezdjék meg beilleszkedésüket a társadalomba.

Adina Claudia Bîrda, a Nagyváradi Börtön szóvivője