Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanévkezdés a Bonitasban

A nagyváradi Bonitas Speciális Oktatási Központ tanárokkal, diákokkal, szülőkkel és meghívottakkal közösen, a központ nemrég felavatott dísztermében köszöntötte a 2017/2018-as tanévet. A jelenlévőket Oláh Andrea igazgatónő, illetve Böcskei László római katolikus megyéspüspök és Vinczéné Pálfi Judit csillagvárosi református lelkész köszöntötte.

tanevkezdes a bonitasban 1

A 2015. szeptembere óta működő oktatási központ tavaly februárban költözött be jelenlegi épületébe, ahol hároméves kortól tizenkilenc éves korig oktatnak értelmi fogyatékos, mozgássérült, viselkedészavaros, Down-kóros és autista gyerekeket egyaránt. A gyerekekkel szakképzett gyógypedagógus-tanárok és -óvónők, valamint logopédusok és gyógytornászok foglalkoznak, a tanulók pedig napi háromszori étkezésben is részesülnek (reggeli, uzsonna és ebéd).

Oláh Andrea igazgatónő köszöntőjében egyaránt szólt a gyerekekhez, a szülőkhöz és a tanárokhoz, megköszönve a szülők mostanáig és ezt követően megszavazott bizalmát, és arra buzdította a gyerekeket, hogy legyenek elevenek és csintalanok, és váljanak sikeres felnőttekké. Az igazgatónő továbbította Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes üzenetét is, aki a tanároknak kívánt sikerekben gazdag új tanévet, amelyben továbbra is odaadással végezhetik páratlan munkájukat, valamint megköszönte Kiss Albertnek, a Barátok temploma plébánosának és Renáta nővérnek a kitartó támogatást.

Böcskei László püspök három gondolatot fogalmazott meg: egyrészt annak a nélkülözhetetlenségére hívta fel a figyelmet, amit a szeretetben való megerősödés és megerősítés jelent, másrészt a reményre, ami fejlődést biztosít abban, hogy a központ gyerekeiben a jót lássák meg az emberek, harmadrészt pedig a felelősségre, ami az intézmény támogatóinak és a szülőknek a feladatvállalását, és az otthon megteremtését jelenti.

Vinczéné Pálfi Judit, jókívánságai mellett az új tanévért Istennek adandó háláról és köszönetről beszélt, amiért a központ egy második otthonná vált a gyerekek és szüleik számára, és a püspök úrhoz hasonlóan ő is a gyerekekben rejlő kincsek megtalálását jelölte meg az oktatás egyik alapvető céljául.

Szamos Mariann