Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tandíjemelések a Nagyváradi Egyetemen

Ősztől kezdődően a Nagyváradi Egyetem több szakán is emelik az alapképzés, valamint a mesteri képzés tandíját. A drágulásról a dékáni hivatalok előterjesztésére hétfőn döntött az egyetem szenátusa.

tandijemelesek

A döntés nyomán a következő tanévtől az egyetem három mérnöki fakultása (elektromos és informatikai, energetika és iparmenedzsment, valamint technológia és menedzsment) egyenként 100 lejjel drágul. Ugyancsak magasabb tandíjat kell fizetniük a történelem és tudomány szakos hallgatóknak – itt a drágulás 200 lejes.

A legnagyobb mértékű díjemelést a pszichopedagógia, illetve az óvodai és elemi osztályos pedagógia szakokon vezették be, ahol ősztől kezdődően 300 lejjel kell többet fizetniük a hallgatóknak. Az emelkedések az említett szakok mesteri képzésén is érvényesek.

AdmitereFAV

„A drágulás ellenére a Nagyváradi Egyetem tandíjai így is alacsonyabbak maradnak, mint a kolozsvári vagy temesvári felsőoktatási intézményeknél” – nyilatkozta Daniel Paşca, az egyetemi szenátus vezetője. A tandíjemelés a 2017/2018-as tanévtől lép érvénybe.

Sz. G. T.