Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tánckihívás osztályközösségeknek

A Táncolok az osztályomért (Dansez pentru clasa mea) elnevezésű projekt keretében csapattánc-versenyre hívja a nagyváradi osztályközösségeket a Feeling Dance – tudatta Cristian Jurcuţ, a tánciskola vezetője. Az Országos Társaságitánc-szövetség (FDO) által támogatott projekt célja, hogy kreatív mozgásra buzdítsa az egyre kevesebb testmozgást végző fiatalságot.

tanckihivas

A verseny három korkategóriában zajlik majd az alábbiak szerint: I–IV. osztálysok, V–VIII. osztályosok, illetve IX–XII. osztályosok. Az érdekelt fiúk és lányok szeptember 30-ig iratkozhatnak fel a 0722/883-569, illetve 0741/283-569-es telefonszámokon, vagy a jurcut.cristian@feelingdance.ro e-mail címen.

A feliratkozottak október 1.–április 29. között táncoktatáson vesznek részt, majd április 30.–május 18. között fellépnek az iskolai és városi bajnokságon. A legkiválóbb csapatok 2018. május 19-én az országos Feeling Dance kupa keretében járják majd el a „győztesek táncát”.

A csapatoknak minimum 20 fősöknek kell lenniük, a fiú-lány arány nincs megszabva. Abban az esetben, ha egyetlen osztályból nem gyűlne össze a szükséges 20 fő, több osztály összevontan is csapatokat alkothat. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet minden kategóriában. Ebben az esetben versennyel döntik majd el, kik az iskola bajnokai, akik majd a városi döntőn képviselhetik a tanintézményt.

A produkcióhoz a csapatok bármilyen témát és bármilyen zenedarabot (esetleg összevágott zenét) választhatnak. Opcionálisan a csapatok össze is öltözhetnek azonos színű ruhákba a tánctanár útmutatásával, illetve a szülők támogatásával. A produkciók legalább 2.30, legfeljebb 5 percesek lehetnek.

A koreográfiát a Feeling Dance egyik táncoktatója készíti majd el, melyet a diákok a tanórák utáni próbák során gyakorolhatnak be, heti egy-két 50 perces találkozó keretében. A próbák a Feeling Dance Zöldfa (ma V. Alecsandri) utca 5-7. szám alatti stúdiójában zajlanak majd. A koreográfia betanulásának periódusa október 1.–április 29. A táncoktatáson való részvétel díja 30 lej/hónap (7,5 lej/lecke). A csapatok megválaszthatják az órarendjükhöz megfelelő napot és órát a próbákhoz.

Sz. G. T.