Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tánc és zene a Borsi Községi Napokon

Vasárnap zárult a Borsi Községi Napok jubileumi programsorozata. A műsorszámokat az 1991-es évben megalakult Matyi Műhely Bábszínház (M. M. Pódium) tagjai kezdték el, egy gyerekeknek összeállított műsort adtak elő, amit a kicsik előszeretettel fogadtak. Több gyermek is énekelte a dalokat a fellépőkkel, Verestói Mária énekesnővel és Kádas Ferenc bábossal. Ezek után egy különleges vendég érkezett, Cripto bűvész, Béres Balázs személyében. A bűvésztrükköket Cripto nem csak bemutatta és elkápráztatta a közönséget, hanem meg is tanította őket.

tanc 1

A bűvésztrükköket követően a nagyváradi Sunshine táncegyüttes lépett fel. A táncegyüttes 2007-ben alakult Szabó Tímea vezetésével. Eddig 18 első helyezést értek el különböző versenyeken. A koreográfiákban voltak balett, illetve akrobatikus elemek is. A táncosok nem csak csapatban, de egyénileg is megmutathatták tudásukat. Elsőként a kisebb korosztály táncolt, majd az egyéni táncok után a nagyobbak is bemutatkoztak.

A következő fellépők a már jól ismert, székelyhídi Tini Dance Center táncosai voltak. A szervezők elmondása szerint a 22 éves tánccsapat állandó fellépői a Borsi Községi Napoknak. A Tini Dance Centerhez ismét csatlakoztak a bihari B-Like táncosai is. A csapat a műsor egy szintjén kettéoszlott: fiúkra és lányokra. Oláh Katalin koreográfus arra kérte a közönséget, hogy döntsék el ők kik a jobb táncosok, a fiúk vagy a lányok. A táncpárbajt a fiúk kezdték, majd a lányok folytatták. A közönség tapssal döntötte el, melyik csapat a nyertes. Borson a fiúk voltak a győztesek, így már csak egy ponttal vannak lemaradva a lányoktól, akiknek az idén már 30 pontot gyűjtöttek össze a különböző fellépéseken. A Tini Dance Center egy különleges koreográfiával zárta a műsorszámát, egy szambával. Utánuk a nagyváradi Euphoria Music Band következett. Ők egyaránt retró és modern zenét is hoztak. Énekeltek Neoton Familia, Ocho Macho, Pápai Joci dalokat is, de az est meglepetése tőlük a spanyol Despasito dal volt, amelyet az emberek többsége jól ismer.

tanc 3

Az est sztárvendége előtt a marosvásárhelyi Polifon rock banda lépett fel. A banda elmondása szerint ők 1985-től zenélnek együtt kisebb-nagyobb szünetekkel. Klasszikus rock zenét játszottak és saját dalaikat adták elő. A banda négy tagból áll: egy basszusgitáros, egy szólógitáros, egy dobos, illetve egy énekes. Az est sztárfellépője a magyarországi aranylemezes Honeybeast pop-rock banda volt. Amíg a banda a hangszereit felpakolta a színpadra, a színpad előtt fellépett még a Margaréta Majorett-csoport, valamint egy szentjánosi csapat zumbát is bemutatott a megjelenteknek. A Honeybeast közel negyvenöt percen keresztül hangolta be hangszereit, így többen türelmetlenek lettek, mivel a tíz órai kezdés helyet háromnegyed órás késéssel kezdték meg a koncertet.. A banda elsőként ismert számait énekelte, majd váltottak a kevésbe ismert dalaikra, végül a koncert végére újból ismert számaikat adták elő. A közönségnek annyira tetszett a koncert, hogy visszatapsolták a sztárvendégeket, akik újabb két számot énekeltek el, amit természetesen az egész közönség velük együtt énekelt.

tanc 2

Az est folyamán Bíró Rozália, parlamenti képviselő is megjelent a színpadon és elmondta, hogy „egy ilyen rendezvény megszervezése nem könnyű feladat, de ezt a borsi község polgármestere és segítői jól megoldották. Köszönjük meg, hogy ma így együtt lehetünk ezen a szép vasárnap estén.”

Bátori Géza, borsi polgármester is felszólalt. Ő Bíró Rozáliához intézte szavait. „Mi is szeretnénk megköszönni az ön segítségét a község nevében, hiszen önök nélkül ez nem jöhetett volna létre.”– mondta a polgármester. Majd jó szórakozást kívánt az est további részére.

A Borsi Községi Napokat éjfélkor tűzijátékkal zárták, majd egy helybéli fiatal lemezlovas szórakoztatta a még akkor kint lévő embereket.

K. B. Cs.