Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanácsok viharos idő esetére

A regionális meteorológiai központ előrejelzése szerint a következő napokban villámlásra és nagyobb mennyiségű csapadékra lehet számítani a környéken. A veszélyes időjárási jelenségekre való tekintettel a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség a következőket javasolja a polgároknak: akit éppen az utcán kap el a vihar, eső, villámlás, kerülje a fákat, oszlopokat, hirdetőtáblákat, valamint az olyan szerkezeteket, amelyek könnyen elmozdulhatnak helyükről, valamint az építkezési területek, felújítás alatt álló ingatlanok környékén se maradjanak; a gépkocsikat sem ajánlott ilyen helyekre leparkolni; a nyílt területen vagy a magaslatban végzett tevékenységeket abba kell hagyni; lakásokban, építményekben be kell csukni az ablakokat és nem ajánlott a közelükben tartózkodni; felhívják a figyelmet, hogy a lakosok ne fogják meg a földre esett oszlopokat, drótokat, s kerüljék a tócsákat, pocsolyákat az áramütés-veszélyes helyeken; tanácsos közintézmények székhelyein vagy biztonságosnak tűnő ingatlanokban meghúzódni, amíg elvonul a vihar.

vihar

A katasztrófavédelmi felügyelőség továbbá azt javasolja azoknak, akik a következő időszakban kirándulni mennek, hogy ne a folyóvizek mentén sátorozzanak (elkerülvén az árhullámot), figyelmesen járjanak a turistaútvonalakon, és erre kijelölt, vagy olyan helyen húzódjanak be a vihar elől, ahol az ágak alacsonyan vannak, továbbá ne induljanak csónakázni.

Az árvizek elkerülése végett azt javasolják a polgároknak, tartsák rendben az árkokat, tisztítsák ki az esővíz-elvezető csatornákat.