Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Tanácskoztak a BICSISZ vezetői

Az elmúlt hétvégén Szalacson tanácskoztak a Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) parancsnokai. A BICSISZ tizennégy csapatának vezetői vettek részt a találkozón, melynek helyszíne a Zöld-ház környezetvédelmi központ volt.

tanacskoztak 2

Borsi Imre Lóránt és Horváth Béla

A találkozót Borsi Imre Lóránt BICSISZ-elnök nyitotta meg szombat reggel, majd ezt követően Szabó Ödön parlamenti képviselő tartott előadást, melynek témája a szervezetépítés, szervezeti élet és tevékenység volt. A honatya elismerését fejezte ki a BICSISZ tagjainak és vezetőinek, önzetlen munkájukért, odaadásukért. Borsi Balázs újságíró, a Reggeli Újság főszerkesztője kommunikációról tartott érdekes előadást a jelenlévő parancsnokoknak.

tanacskoztak 1

Tizennégy csapat vezetői voltak jelen

A délutáni órákban Borsi Imre Lóránt BICSISZ-elnök és a házigazda szerepét is betöltő Horváth Béla alelnök vezetésével a parancsnokok megbeszélték a szövetség idei évre tervezett programjait. A tervek szerint az idei esztendő a megerősödés, újjászerveződés éve lesz. A bihari cserkészek téli táborozására három körben kerül sor, mégpedig február 23. és 25., március 2. és 4., valamint március 9. és 11. között. A 2014-es nyári szövetségi sátortábor július 16. és 19. között lesz, míg az idei cserkésznap október 4-én, Paptamásiban kerül megrendezésre. Az esti órákban csapatépítő és közösségfejlesztő játékok szerepeltek a programban.

A vasárnapi reggeli után a cserkészparancsnokok látogatást tettek az ottományi Komáromi-kastélynál, melynek birtokán a jövőben egy „építsd magad” jellegű tábor kerülne kialakításra.

A BICSISZ sajtószolgálata