Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Támogatják a „jövő bajnokait”

Huszár István, a nagyváradi RMDSZ elnöke felhívja az edzők és a sportolók figyelmét, hogy idén is elkülönített 170 ezer lejt Várad önkormányzata az ifjú sportolók támogatására a Jövő bajnokai program részeként, melyet már nyolcadik alkalommal tart meg a város.

Tavaly a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban tartották az ünnepélyes sportgálát Archív felvétel

Tavaly a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban tartották az ünnepélyes sportgálát
Archív felvétel

Az elkülönített összeg 80%-ával az olimpiai, 20%-ával pedig a nem olimpiai sportágakat művelő, 10–21 év közötti, nagyváradi sportklubokban nyilvántartott sportolókat és edzőket támogatják. A pályázatokat a 2016-ban elért eredmények alapján ítélik oda. A sportolónak be kell nyújtania egy igazolást arról, hogy 2016-ban már tagja volt és 2017-ben is tagja egy nagyváradi sportklubnak, a személyi igazolvány fénymásolatát (kiskorú esetében a szülő személyi igazolványának fénymásolatát), a diploma fénymásolatát és egy hivatalos listát, mely tartalmazza az elért eredményeket.

A bizottság döntésétől függően az elnyert összeg sportfelszerelésre költhető, de a támogatás lehet hosszú távú is, illetve egyéni támogatás.

Tavaly 270 nagyváradi sportoló és 41 edző részesült támogatásban a Jövő bajnokai program keretében. Idén a tavalyihoz hasonlóan sportgála keretében fogják díjazni a fiatal sportolókat és az edzőket.

Kiss Erzsébet Janka